Kako do 5 puta nižih troškova grijanja?

Toplotna pumpa - Kako predstaviti uređaj koji ostvaruje 5 puta niže troškove grijanja, a da to ne bude reklama?

31393 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ening
Foto: Ening

Svjedoci smo energetske krize u svijetu i činjenice da se ona već prelila i na Crnu Goru, što negativno utiče na troškove grijanja, a samim tim i niži standard. Zbog svega, u obavezi smo da razmotrimo efikasne alternative koje mogu dugoročno obezbijediti miran san, makar kada je ovaj segment u pitanju.

Šta je u pitanju? EHS Mono HT Quiet je toplotna pumpa koji obezbjeđuje energetski efikasno grijanje i toplu vodu za vaš dom. Sistem troši samo 1kW struje za dobijanje i do 5kW energije, pri čemu ostatak prikuplja iz vazduha.

Glavna odlika i razlika u odnosu na prethodne modele? Prije svega nečujan rad, zahvaljujući inovativnim tehnologijama smanjenja buke i QuietMark sertifikatu, čime radi na nivou buke od svega 35 decibela (koliko i šaputanje). Takodje, u poređenju sa standardnim modelom, EHS Mono HT Quiet ima veći razmjenjivač toplote (za oko 8,8%) koji toplotu prenosi još brže i efikasnije.

Ening
foto: Ening

Upravljanje na daljinu? Moguće je ostvariti kontrolu sa udaljene lokacije posredstvom SmartThings aplikacije. Sve što je neophodno je WiFi veza i nalog na Samsung SmartThings aplikaciji.

Kako funkcioniše u zimskim uslovima? Ova toplotna pumpa može pouzdano da obezbijedi učinak grijanja čak i po ekstremno hladnom vremenu (temperaturama i do -30 °C), dok na -25 °C daje pun kapacitet, te ne morate razmišljati o gubicima. Opremljena novim Scroll kompresorom i Flash injection tehnologijom, toplotna pumpa nastavlja da radi pouzdano i u gorenavedenim ekstremnim uslovima.

Da li treba mijenjati stare razvodne cijevi, radi priključivanje toplotne pumpe? Ne. Toplotna pumpa se može povezati na sve postojeće, ali i nove sisteme centralnog grijanja, mijenjajući isključivo izvor toplote. Standarnde toplotne pumpe zagrijavaju toplu vodu do temperatura između 55 i 65°C, dok sa druge strane EHS Mono HT Quiet postojano obezbjeđujetemperaturu tople vode i do 70°C čime predstavlja odgovarajuću zamjenu za sisteme radijatorskih grijanja koji su zavisili od električnih kotlova.

Zagrijavanje sanitarne tople vode? Samsung kao dio rješenja ClimateHub nudi hidrojedinicu sa integrisanim rezervoarom.

Poseban osvrt na estetski dizajn? Tamnosiva boja, naslonjena na vodeći trend dizajna enterijara i eksterijera, savršeno upotpunjuje spoljašnje fasade svih objekata, od renoviranih do luksuznih domova. Spoljašnja jedinica, opremljena je rešetkastom kompozicijom koja skriva unutrašnji mehanizam od pogleda.

Ening
foto: Ening

Još nešto? Ocjena energetske efikasnosti A+++ je dokaz rada sa visokim stepenima efikasnosti, a uz upravljanje posredstvom SmartThing aplikacije, moguće je pratiti energetsku potrošnju na dnevnom, nedjeljnom i mjesečnom nivou.

Gdje se može saznati više, i kupiti, toplotna pumpa? Svakog četvrtka od 8 do 16 časova su, u Eningovom izložbenom salonu u Podgorici, organizovani dani otvorenih vrata, gdje više o toplotnim pumpama možete saznati direktno od mašinskih inženjera, specijalizovanih za ovu vrstu sistema.

Izložbeni salon se nalazi na adresi 4. Jula 56A, Podgorica (zgrada iza pit-stop pumpe na Tuškom putu).