Vinarija koja je prespavala osam decenija

Zvijezda večeri bio je St.Hills-ov Dingac,vrhunsko crveno vino proizvedeno od sorte Plavac mali sa istoimenog vinogradadarskog regiona na poluostrvu Pelješac
370 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2017. 07:03h

Tragom izreke ,,sve mode prolaze samo vino ostaje" terasa restorana Savoia zračila je u petak veče mirisima,bojama i ukusima najboljih dalmatinskih vina!

Elitni barski restoran je u saradnji sa kompanijom NTC obradovao svoje goste i ljubitelje vina promocijom čuvene hrvatske vinarije Saints Hills.

"Saints Hills vinarija je stara kamena kuća u malom selu zvanom Oskorušno.Kuća građena početkom prošlog vijeka ima dugu i zanimljivu istoriju.U prošlosti je zaista bila vinarija,ali su je stari vlasnici napustili tragajući za boljim životom preko okeana.Vinarija je tako prespavala osam decenija, a mi smo je revitalizirali pažljivo čuvajući svaki trag tradicije.Vinarija je otvorena za posjete,ima par prekrasnih soba u kojima se našim gostima pruža pun užitak boravka u staroj dalmatinskoj kamenoj kući, naravno sa svim što savremenom gostu treba" priča direktor vinarije Saints Hill Rafael Marić.

Zvijezda večeri bio je St.Hills-ov Dingac,vrhunsko crveno vino proizvedeno od sorte Plavac mali sa istoimenog vinogradadarskog regiona na poluostrvu Pelješac. Ovo magično piće boje rubina stiže iz vjerovatno najljepše vinarije u Hrvatskoj.

Saints Hills je, inače, jedina hrvatska vinarija koja je angažovala legendarnog Misela Rolanda kao konsultanta. Rezultat te saradnje je upravo Dingac, vino spektakularne klase koje je oduševilo goste druženja u Savoi.

Odličan utisak ostavio je i Rose St. Heels dok je ljubitelje bijelih vina bez daha ostavila Mala Nevina.

Vinarija Saints Hills već godinama je redovni učesnik sajma vina u Herceg Novom. Predstavljanje Dingaca, Male Nevine i ostalih proizvoda ove vinarije u Savoi početak je "osvajanja" Južnog Jadrana na koji su iz Saints Hills-a krenuli uz podršku kompanije NTC poznate po distribuciji hrane i pića renomiranih brendova koji garantuju stalan kvalitet.

"Mi smo jedna od brojnih distributerskih kuća na tržištu Crne Gore, ali nastojimo da se izdvojimo posebnim asortimanom proizvoda. Distribucija hrane i pića renomiranih brandova koji garantuju stalan kvalitet čini NTC prepoznatljivim među konkurencijom. Poznavajući potrebe i navike kupaca, NTC kompanija je svoju ponudu u potpunosti prilagodila tržištu, imajući u vidu da je zadovoljan i vjeran potrošač najbolja potvrda uspješnosti poslovanja" kaže Milena Dubljević iz NTC

Uživanju u šarmantnom ambijentu Savoia i vinima autohtonih dalmatinskih sorti doprinio je i sjajan nastup profesorice Tamare Krivokapić i profesora gitare Slobodana Bogdanovića.

"Vjerujemo da su naši stalni gosti kao i oni koji su došli specijalno za ovu priliku u Savoi uživali u sjajnoj kombinaciji prepoznatljivog ambijenta našeg restorana, specifičnog šmeka koji su donijeli naši gosti i prateći muzički program. Ako se složimo sa izrekom da je vino poezija u boci, onda i ovo naše druženje možemo da okvalifikujemo kao poetski događaj" prokomentarisali su nam iz menadžmenta Savoie.

Galerija