Damjanović: Podrška ravnomjernom regionalnom razvoju

Damjanović je ukazao na spremnost resora kojim upravlja da pruži podršku ravnomjernom regionalnom razvoju, sa akcentom na opštine na sjeveru zemlje kao što su Plužine, u kojima je odliv stanovništva povećan, i u koje se u prethodnom periodu nije ulagalo

3421 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Ministarstvo finansija je spremno da pruži podršku ravnomjernom regionalnom razvoju, sa akcentom na opštine na sjeveru kao što su Plužine, u kojima je odliv stanovništva povećan i u koje se ranije nije ulagalo, smatra resorni ministar Aleksandar Damjanović.

Damjanović se sa timom sastao sa predsjednikom i Glavnim administratorom Opštine Plužine, Slobodanom Delićem i Vladimirom Kneževićem kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji i potrebama te lokalne samouprave.

Predstavnici opštine ukazali su na otvorena pitanja u vezi ekonomskog državljanstva, raspolaganja i stavljanja u promet zemljišta u vlasništvu opštine, odnosno eksproprijacije za potrebe izgradnje sportske hale, stadiona i parkinga, ali i potrebe rješavanja stambenih pitanja zaposlenih posredstvom razmjene stanova.

Takođe, tema razgovora bila je iznalaženje modela za isplatu zaostalih zarada radnicima Fabrike elektroda Plužine.

Damjanović je ukazao na spremnost resora kojim upravlja da pruži podršku ravnomjernom regionalnom razvoju, sa akcentom na opštine na sjeveru zemlje kao što su Plužine, u kojima je odliv stanovništva povećan, i u koje se u prethodnom periodu nije ulagalo.

U tom smislu, kako je Damjanović naveo, prihodi iz ekonomskog državljanstva omogućiće opštinama da kandiduju razvojne projekte i adekvatnije valorizuju resurse sa kojima raspolažu.

Na sastanku je dogovoreno da se u daljoj komunikaciji, na nivou operativnih timova, stvore tehničke pretpostavke za rješavanje pomenutih pitanja.

Bonus video: