"Podgorica na dva točka": Potpisani ugovori sa 163 dobitnika subvencija

"Mislim da danas možemo da kažemo da smo postigli jednu pravu malu revoluciju", kazao je gradonačelnik Ivan Vuković

2564 pregleda 5 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je ugovore sa 163 dobitnika osmog ciklusa podrške za kupivinu dvotočkaša.

“Okupila nas je realizacija osmog ciklusa našeg projekta 'Podgorica na dva točka', koji smo pokrenuli 2019. godine sa ciljem da pokušamo da motivišemo naše sugrađane da mijenajaju navike kad je prevoz u pitanju. Svjedoci smo da u Podgorici postoji ogroman broj automobila, da su velike gužve u saobraćaju, da nemamo dovoljno parking mjesta i da sve to izaziva loše posljedice po zdravlje ljudi. Istovremeno, svi smo svjesni da je Podgorica bogom dana za biciklizam i da ono kako je naš grad izgledao prije tri, četiri godine ne mora da bude slučaj. Mi smo se bacilli na posao i, na neki način motivisani praksama iz regiona i šire, pokušali da direktnom finansijskom podrškom utičemo na podizanje svijesti ljudi o značaju i afirmaciji zdravih stilova života, zaštiti životne sredine itd. Mislim da danas možemo da kažemo da smo postigli jednu pravu malu revoluciju kada je to u pitanju”, kazao je Vuković, kako je saopšteno iz PG Biroa.

Navode da finansijska podška Glavnog grada za kupovinu dvotočkaša do sada iznosi više od 200 hiljada, eura a da je Podgorica bogatija za 1.846 takvih prevoznih sredstava.

"Učesnici konkursa su istakli značaj ove podrške, kako za njih, tako i za čitavu porodicu, jer mnogi svoje slobodno vrijeme provode upravo uživajući u vožnji dvotočkaša, te se nadaju da će se nastaviti realizacija ovog projekta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: