Novi protest studenata danas u Nikšiću

Studenti su prošle sedmice protestovali ispred zgrade Filozofskog i Filološkog fakulteta i poručili da neće odustati dok se stvari ne pomjere sa mrtve tačke

1123 pregleda 4 komentar(a)
Sa prethodnog protesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa prethodnog protesta, Foto: Svetlana Mandić

Studenti Filozofskog i Filološkog fakulteta danas u 15 časova organizuju protest ispred doma u hotelu "Onogošt" kako bi još jednom ukazali na niz problema sa kojima se suočavaju, a koji se godinama ne rješavaju.

To su prije svega loši uslovi u pomenutim domu gdje, kako tvrde, nemaju redovno grijanje i toplu vodu, mali kapaciteti studentske menze, hladne učionice na Filološkom i Filozofskom fakultetu, kao i neadekvatna primjena Bolonjske deklaracije.

Oni su prošle sedmice protestovali ispred zgrade pomenutih fakulteta i poručili da neće odustati dok se stvari ne pomjere sa mrtve tačke.

Tada ih je podržao Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, a podršku su dobili i od direktorice Doma "Braća Vučinić", Mirjane Spasojević, dok je dekan Filološkog fakulteta Igor Lakić poručio da su zahtjevi studenata opravdani i da bi trebalo uskoro da se krene sa zamjenom stare kotlarnice i neadekvatnih sistema, tako da bi trebalo da narednu školsku godinu dočekaju u toplim učionicama.

Prošle sedmice studente je primio ministar prosvjete, Miomir Vojinović, koga su upoznali sa problemima i od koga očekuju rješenje istih.

Bonus video: