Počelo uređenje škole u Komanima

Osim unutrašnje adaptacije prostorija za obavljanje nastave, radovi će obuhvatiti i uređenje platoa oko škole, izgradnju ljetnje pozornice...

6568 pregleda 1 komentar(a)
Foto: OŠ Boško Radulović
Foto: OŠ Boško Radulović

U selu Komani, nadomak Podgorice, počela je adaptacija i renoviranje jedne od najstarijih škola u Crnoj Gori, Osnovne škole "Boško Radulović", saopštili su juče iz uprave te obrazovne ustanove.

Direktor Aleksandar Vukićević u saopštenju je naveo da će radovi, osim unutrašnje adaptacije prostorija za obavljanje nastave, obuhvatiti i uređenje platoa oko škole, izgradnju ljetnje pozornice, ambijentalne ograde, hortikulturu dvorišta.

"Ovo je višegodišnji projekat koji će u narednom periodu obuhvatiti i izgradnju multifunkcionalne sale, koja će osim za potrebe škole, moći da se koristi i za sajmove, tribine, kulturne događaje, okupljanja mještana i druge aktivnosti", kazao je direktor škole Vukićević.

Prema njegovim riječima, u adaptiranom stanju, škola će na jesen dočekati obilježavanje 180 godina od početka organizovanog školstva u Komanima, koje je, podsjetio je on, 1843. godine ustanovio plemenski kapetan i narodni mudrac Sula Radov.

Đaci će privremeno nastavu pohađati u OŠ 'Novka Ubović'
Đaci će privremeno nastavu pohađati u OŠ "Novka Ubović"foto: OŠ Boško Radulović

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva prosvjete, radovi će trajati 45 dana. Za to vrijeme, devetnaest učenika škole u Komanima nastavu će pohađati u OŠ "Novka Ubović" u Tološima. Za njih je obezbijeđen prevoz.

Direktorica škole u Tološima Ljiljana Ćorac ranije je za "Dan" kazala da oni imaju prostora da prime djecu i da će im ustupiti prostorije na prvom spratu.

"Ići će u popodnevnu smjenu jer nam je nastava od prvog do devetog razreda do 13.30 sati s obzirom na to da još nemamo puno đaka", rekla je Ćorac.

Početku radova na adaptaciji škole juče su, osim direktora škole, prisustvovali i zaposleni i đaci, te pomoćnica direktora Uprave za kapitalne projekte, Maja Delić sa sardnicima i volonterima. Događaju je prisustvovao i poslanik Branko Radulović.

Izvođač radova na adaptaciji škole i uređenju dvorišta je kompanija "Eurozox" iz Danilovgrada.

Bonus video: