Iković: Otpad u Danilovgradu gori i nakon 114 dana nove vlasti

"Smetlište nije obezbijeđeno niti zaštitnom ogradom niti od strane radnika Komunalnog preduzeća, što omogućava bilo kome da odlaže bilo koji otpad", ističe odbornik Preokreta

2469 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Preokret
Foto: Preokret

Odbornik Preokreta u Skupštini opštine Danilovgrad Vuk Iković upozorio je da otpad na neuređenom smetlištu u Pješivcima gori i nakon 114 dana od formiranja nove lokalne vlasti.

Kazao je da je zato, kao odbornik, u ime građana prijavio problem inspekciji u cilju prekida daljeg zagađenja i saniranja problema.

"Ovih dana i dalje gore razne vrste otpada koji se protivzakonito odlažu u selu Ržišta u Danilovgradu već sedam godina. Gore gume, ljekovi, plastika, orezano gradsko zelenilo", saopštio je Iković.

Ta praksa je, kako je rekao, započeta od strane prethodne vlasti, a nastavljena od nove uprave. "Ovo mjesto iz dana u dan postaje sve više rizično po zdravlje građana, po vazduh i zemljište. Ipak, Komunalno preduzeće i dalje odlaže nepropisno otpad na ovoj lokaciji, a upravljaju ovom sirovinom tako što je otpad pale, umjesto da ga selektuju i ponovo koriste", ističe Iković.

otpad Pješivci
foto: Preokret

Upozorava da smetlište nije obezbijeđeno, "niti zaštitnom ogradom niti od strane radnika Komunalnog preduzeća" što, ističe, omogućava bilo kome da odlaže bilo koji otpad.

"Čekamo reakciju inspekcije, nakon čega ćemo informisati građane o daljim koracima. Ono što je dobro što su se mještani organizovali i riješili da prekinu ovu praksu. Od nove uprave građani traže da prekinu neodgovorno upravljanje prethodne vlasti, a ne da je nastavljaju jer tako se pokazuje briga prema građanima", zaključio je Iković.

Bonus video: