Podgorica: U aprilu sistematski pregledi i vakcinacija učenika završnih razreda osnovnih škola

Za dane vikenda - 1. i 2. april, vakcinacija će se obavljati u dva zdravstvena objekta u Podgorici - Stara varoš i Blok 5, po unaprijed dogovorenim terminima

3100 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dom zdravlja Glavnog grada saopštio je danas da u aprilu započinje sa sistematskim pregledima i vakcinacijom učenika završnih razreda osnovnih škola.

"Proces vakcinacije u završnom razredu osnovne škole je iz kalendara obavezne imunizacije i obavlja se vakcinama DITEVAKSAL-T (vakcina je namijenjena za imunizaciju protiv difterije i tetanusa) i vakcinom IMOVAX POLIO (vakcina namijenjena za imunizaciju protiv dječje paralize)", ističe se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Glavnog grada su dodali sa će se sistematski pregledi i vakcinacija obavljati za dane vikenda u njihovim zdravstvenim objektima po unaprijed planiranim terminima.

"Škole će biti obaviještene zbog bolje informisanosti roditelja/staratelja i učenika. Učenici i su obavezni doći u pratnji roditelja/staratelja i sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu. Istaknuti raspored vakcinacije se može vidjeti i na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada", piše u saopštenju.

Navodi se da će se za dane vikenda - 1. i 2. april, vakcinacija obavljati u dva zdravstvena objekta u Podgorici - Stara varoš i Blok 5, po unaprijed dogovorenim terminima.

"Koristimo priliku da opet apelujemo na roditelje da u što većem broju dođu i dovedu djecu, obave sistematski pregled i vakcinaciju, kako bi se ispoštovao obavezni kalendar vakcinacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: