Bečić: Raditi zajednički i složno da očuvamo i unaprijedimo sve što Ulcinj čini posebnim

"Kao grad koji je kroz istoriju prešao dug put, još od drevnih ilirskih naselja i rimskih gradova, preko srednjovjekovnih vladara i osvajača, pa sve do današnje Crne Gore, Ulcinj je simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha Crne Gore", poručio je Bečić

2694 pregleda 4 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je oslobođenje Ulcinja na prethodnim lokalnim izborima pokazatelj da zajedno možemo sve, te da moramo nastaviti da radimo zajednički i složno, kako bi očuvali i unaprijedili sve što ovu opštinu čini posebnom.

Bečić je to kazao povodom 1. aprila Dana opštine Ulcinj, koji je i čestitao predsjedniku te Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine Opštine Adrijanu Mavriću i svim građanima.

Bečić je naglasio da Ulcinj obiluje izuzetnim prirodnim ljepotama zbog kojih je Crna Gora već duži niz godina glavna destinacija na mapi brojnih turističkih posjetilaca. "Kao grad koji je kroz istoriju prešao dug put, još od drevnih ilirskih naselja i rimskih gradova, preko srednjovjekovnih vladara i osvajača, pa sve do današnje Crne Gore, Ulcinj je simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha Crne Gore", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore. Bečić naglašava da "izvanredne prirodne ljepote koju čine zapanjujuće pješčane plaže i valovito more, koji zajedno sačinjavaju najljepšu obalu Jadrana, ali i planine koje se uzdižu iznad ovog grada, garantuju dinamičan i prosperitetan razvoj grada sa jednom od najljepših plaža na svijetu".

"Neka ovaj dan bude prilika da se prisjetimo svih časnih ljudi, događaja i tradicija koji su utkani u istoriju, te da se radujemo budućim generacijama i nezaobilaznim, novim pobjedama koje nam, siguran sam, već sjutra dolaze", istakao je Bečić. "U to ime, još jednom, svim građankama i građanima Ulcinja želim nove pobjede, slogu i prosperitet u godinama koje dolaze", zaključio je on.

Bonus video: