Vukotić Jelušić: Tender za gradnju škole "Vladimir Nazor" nakon saglasnosti banke

Ministarstvu prosvjete zvanično dostavljen pozitivan izvještaj revidenta na glavni projekat izgradnje škole u Podgorici

13114 pregleda 24 reakcija 6 komentar(a)
Vukotić Jelušić, Foto: PR Centar
Vukotić Jelušić, Foto: PR Centar

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Vukotić Jelušić kazala je "Vijestima" da je tom resoru danas zvanično dostavljen pozitivan izvještaj revidenta na glavni projekat izgradnje Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Podgorici.

"Jedinica za implementaciju projekta unapređenja crnogorskog obrazovanja Ministarstva prosvjete je bez odlaganja dostavila prevedeni tehnički dio dokumentacije Upravi za kapitalne projekte i Evropskoj investicionoj banci (EIB), od koje se do kraja naredne sedmice očekuje saglasnost na prethodno poslat administrativni dio tenderske dokumentacije. Nakon prijema saglasnosti banke, biće bez odlaganja raspisan tender za izbor najboljeg ponuđača za izgradnju škole od strane Uprave za kapitalne projekte", kazala je ona.

U međuvremenu je, dodaje, pripremljena i tenderska dokumentacija za izbor nadzora za izgradnju objekta i ista je upućena EIB-u na davanje saglasnosti, nakon čega će biti objavljen javni poziv za izbor nadzornog organa od strane Uprave za kapitalne projekte.

"Ministarstvo prosvjete izražava zadovoljstvo dinamikom odvijanja procesa i zahvaljujemo svim organima koji su doprinijeli da se u što kraćem roku okonča revizija glavnog projekta za izgradnju OŠ Vladimir Nazor", zaključila je Vukotić Jelušić.

Bonus video: