Klarić i Hadživasilija-Zovilis: Razmjena iskustava i znanja izuzetno važni, konkretizovati modele saradnje

"Iskustva Skupštine Crne Gore mogu poslužiti kao primjer drugim nacionalnim parlamentima i izrazila uvjerenje da će saradnja biti dodatno unaprijeđena u okviru zajedničkih međunarodnih aktivnosti", kazala je Hadživasiliju-Zovilis

1015 pregleda 1 komentar(a)
Klarić, Foto: Skupština Crne Gore
Klarić, Foto: Skupština Crne Gore

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se sa generalnom sekretarkom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Despinom Hadživasilijom – Zovilis.

Klarić i Hadživasilija-Zovilis su istakli važnost razmjene iskustava i znanja na stručnom nivou i iskazali spremnost da se u neposrednom kontaktu konkretizuju modeli buduće saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

"Ukazavši na značaj dugogodišnjeg partnerstva sa Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope, Klarić izrazio je zadovoljstvo visokim stepenom saradnje dvije institucije, kako na političkom tako i na nivou parlamentarnih administracija", navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Dodaje se da je Klarić Hadživasiliju-Zovilis upoznao sa aktivnostima koje su realizovane na planu afirmacije principa otvorenosti Parlamenta, posebno aktivnostima usmjerenim na jačanje komunikacije sa građanima.

Ističe se da je Klarić naglasio važnost ekspertske podrške u jačanju institucionalnih i administrativnih kapaciteta i inicirao intenziviranje komunikacije na nivou stručnih službi kroz realizaciju zajedničkih projekata.

"Tom prilikom je generalnoj sekretarki PSSE uputio zvaničan poziv za posjetu Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Hadživasilija-Zovilis je uz osvrt na konstruktivnu saradnju sa Skupštine Crne Gore pohvalila postignute rezultate prepoznavši Skupštinu kao strateškog partnera.

"Iskustva Skupštine Crne Gore mogu poslužiti kao primjer drugim nacionalnim parlamentima i izrazila uvjerenje da će saradnja biti dodatno unaprijeđena u okviru zajedničkih međunarodnih aktivnosti", zaključila je Hadživasiliju-Zovilis.

Bonus video: