Da li su vlasnici smještaja i hotela spremni za nadolazeću ljetnju sezonu?

Uprkos primamljivim destinacijama, izvrsnoj hrani i kvalitetnom smještaju, nedostatak radne snage može ugroziti kvalitet usluga koje turisti očekuju od ugostitelja.

25143 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Getty Images
Budva, Foto: Getty Images

Turistička sezona u Crnoj Gori donosi veliku potražnju za sobama i uslugama u hotelima, a prema najnovijim istraživanjima, Booking.com je svrstao Budvu među top 10 najpopularnijih destinacija na svijetu.

Međutim, nedostatak radne snage predstavlja veliki izazov za hotele koji moraju biti spremni da upravljaju velikim brojem gostiju i zadovolje njihove zahtjeve.

Uprkos primamljivim destinacijama, izvrsnoj hrani i kvalitetnom smještaju, nedostatak radne snage može ugroziti kvalitet usluga koje turisti očekuju od ugostitelja.

Jedan od glavnih problema sa kojima se hotelijeri susreću u toku ljetnje sezone je povećanje troškova poslovanja usled nedostatka kvalifikovanih radnika. Kako bi privukli dovoljan broj radnika, hotelijeri su često primorani da ponude veće plate, što dodatno povećava operativne troškove. Osim toga, nedostatak radne snage može dovesti do smanjenja kvaliteta usluga.

U ovakvoj situaciji, hotelska tehnologija predstavlja spas za hotelijere. Napredak hotelske tehnologije je u porastu, a cloud tehnologija omogućava automatizaciju mnogih procesa, smanjujući tako potrebu za velikim brojem zaposlenih i povećavajući kvalitet usluga.

OTA Sync
foto: OTA Sync

Zahvaljujući ovim inovacijama, hoteli mogu biti produktivniji i efikasniji u upravljanju svojim poslovanjem i pružanju usluga svojim gostima.

Prvi domaći sveobuhvatni cloud sistem u regionu razvila je OTA Sync kompanija sačinjena od tima stručnjaka sa dugogodišnjem iskustvom u hotelijerstvu i IT sektoru. Preko 1.600 korisnika širom svijeta koristi OTA Sync za svoje poslovanje.

Super integrisani Recepcijski sistem, Channel Manager i Rezervacioni sistem omogućuju učinkovito i jednostavno upravljanje smještajem, a korišćenje naprednog cloud sistema sprečava pojavu ljudskih grešaka, nezadovoljstva potencijalnih gostiju i potrebu za velikim brojem zaposlenih.

Sistem obezbeđuje centalizovano upravljanje svim online prodajnim kanalima, brzo i jednostavno upravljanje podacima o gostima. Svi podaci, od informacija o rezervaciji i plaćanju do istorije boravka i posebnih zahtjeva, nalaze se na jednom mjestu. Takođe, sistem nudi brojne funkcije kao što su Banquet funkcija, Spa & Wellness funkcija, online prijavu gostiju i fiskalizaciju kao i mnoge konekcije sa finansijskim i POS sistemima, preglednu statistiku i izvještaje.

Da li ovakav sistem doprinosu uštedi vremena i povećanju prihoda smještajnog objekta? Apsolutno da!

Hotelski cloud sistem poslovanja omogućava uštedu vremena i do 80% što znači da se operativni zadaci automatizuju, a zaposleni se mogu usresrediti na pružanje personalizovanih usluga gostiju.

Jedan od osnivača kompanije Đorđe Jevtić ističe kako se obuka i implementacija hotela većih smeštajnih jedinica može izvršiti za manje od 24h.

Uvođenje cloud tehnologije dodatno olakšava poslovanje korisnicima i doprinosi uštede u vremenu koje će im pomoći da detaljnije analiziraju svoju strategiju i poboljšaju komunikaciju sa gostima, a olakšava i privikavanje novih radnika na sistem u odnosu na stare sisteme.”

OTA Sync
foto: OTA Sync

Ručno unošenje rezervacija i skupa implementacija različitih hotelskih sistema su prošlost. Za raziliku od tradicionalih tehnologija, cloud hotelsko poslovanje ne obuhvata nikakve fizičke servere, kao ni troškove instalacije i održavanja. Uz OTA Sync rješenje obezbjedite svom objektu više rezervacija i uspješno se pripremite za ljetnju sezonu.

Zato jeste li spremni uštedjeti vrijeme i povećati prihode svog smještajnog objekta?

Više informacija na: otasync.me/me

Kontakt: office@otasync.me +382 685 40 230