Vrtić u Zeti nema upotrebnu dozvolu

Izgradnja vrtića u Golubovcima započeta je sredinom marta 2010, a ugovorena vrijednost radova bila je 1.683.344 eura
317 pregleda 0 komentar(a)
vrtić Golubovci, Foto: Vesko Belojević
vrtić Golubovci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.09.2017. 16:56h

Vrtić „Zvjezdani vrt” u Golubovcima nema upotrebnu dozvolu jer je kotlarnica izgrađena u sklopu zgrade, potvrdilo je „Vijestima” više izvora iz te jedinice Javne predškolske ustanove (JPU) „Đina Vrbica”. Više roditelja i zaposlenih tvrde da zbog kotlarnice u vrtiću nijesu bezbjedna djeca, a ni oni, jer u slučaju kvara može doći do neželjenih posljedica.

„Vijesti” su 23. avgusta pitale nadležne iz Direkcije javnih radova da li zgrada u kojoj je vrtić ima upotrebnu dozvolu i da li je taj dokument nije izdat zbog kotlarnice izgrađene unutra. Iz Direkcije nije odgovorili ni da li smatraju da je kotlarnica u vrtiću potencijalna opasnost po život djece.

Nijesu odgovorili ni, ukoliko vrtić ima upotrebnu dozvolu, kako je mogao dobiti ako je kotlarnica u neposrednoj blizini djece.

U Direkciji su „Vijestima" potvrdili da su 23. avgusta dobili pitanja, ali nijesu htjeli da preciziraju hoće li odgovoriti. Novi direktor JPU „Đina Vrbica” Vuk Stanišić, kazao je „Vijestima” da je vrtić otvoren 2013, pa je time dijelom i pitanje za prethodnu upravu.

„Kao nova uprava koju je sačekao značajan broj problema i otvorenih pitanja, odgovorno i detaljno pregledaćemo svu dokumentaciju ne samo ove, već svih jedinica u sklopu naše ustanove. Bezbjednost djece je naš prioritet”, kazao je Stanišić. Vrtić u Golubovcima otvoren je u septembru 2013., kada je na čelu JPU bila Nataša Tomović, i to nakon probijanja nekoliko rokova za izgradnju.

Otvaranje vrtića najavljivano je za prvi septembar 2011. i 2012, ali su oba puta probijani rokovi. Sljedeći probijeni rok je bio februar, pa mart 2013. godine.

Izgradnja vrtića u Golubovcima započeta je sredinom marta 2010, a ugovorena vrijednost radova bila je 1.683.344 eura.

Predsjednik Gradske opštine (GO) Golubovci Dušan Radonjić kazao je „Vijestima” da nije upoznat sa da li „Zvjezdani vrt” ima upotrebnu dozvolu.

“To je pitanje nadzora izgradnje i to je pitanje za Direkciju javnih radova. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da je taj objekat vjerovatno jedan od najuslovnijih za boravak djece u Podgorici, a možda i Crnoj Gori. To kažem kao roditelj čija su djeca pohađala tu ustanovu. Sigurno ih ne bih slao tamo da je bilo što predstavljalo opasnost po njihovo zdravlje”, zaključio je Radonjić.

Bonus video: