Podgorica: Objavljena rang lista dobitnika za finansiranje projekata NVO

Glavni grad je i ove godine podržao rad NVO sektora, odnosno organizacija koje djeluju na teritoriji Podgorice, a čiji su programi od posebnog interesa za lokalnu zajednicu

3218 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Iz Glavnog grada su saopštili da je Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija objavila rang listu dobitnika.

Glavni grad je i ove godine podržao rad NVO sektora, odnosno organizacija koje djeluju na teritoriji Podgorice, a čiji su programi od posebnog interesa za lokalnu zajednicu. Podršku u realizaciji projekata i programa, ovim konkursom mogle su ostvariti nevladine organizacije čije su sfere rada: socijalna i dječja zaštita, zaštita lica sa invaliditetom, aktivizam mladih, zaštita ljudskih prava Roma, borba protiv bolesti zavisnosti, zaštita životne sredine i borba protiv korupcije.

Glavni grad je za ovu namjenu u 2023. godini izdvojio 60.000 eura, a minimalan iznos sredstava koji se dodjeljuje za projekat ne može biti manji od 80 odsto od traženog iznosa za finansiranje tog projekta.

Na rang listu se može podnijeti žalba Glavnom administratoru u roku od osam dana od dana objavljivanja.

Rang lista dostupna je na sljedećem LINKU.

Bonus video: