Đukanović čestitao Vaskrs: Radimo zajedno na jačanju i očuvanju postignutih sloboda

''Svevremena priča Hristovog uskrsnuća promijenila je tok istorije, a njegov život trajno odredio okvire ljudske humanosti", kazao je predsjednik

10148 pregleda 60 reakcija 45 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović je, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, uputio čestitku sveštenstvu, vjernicima i građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

On je poželio da "blagi dani u sve domove unesu radost i podstaknu na slogu među bližnjima i ljudima dobre volje svih vjera i nacija, nanovo nas inspirišući kao društvo i pojedince posvećenošću naporima zarad sveukupnog napretka Crne Gore".

''Svevremena priča Hristovog uskrsnuća promijenila je tok istorije, a njegov život trajno odredio okvire ljudske humanosti.

"Podstaknuti dubokim i neprolaznim značenjem najvećeg hrišćanskog praznika nastojmo da vidimo dalje od površinskih razlika koje nas mogu odvojiti jedne od drugih, otkrivajući vrijednosti koje dijelimo. Snagom i samopouzdanjem svog ponosnog milenijumskog trajanja i nasljeđa nastavimo da idemo naprijed, čuvajući slobodu svih nas kao najdragocjeniji dio crnogorske prošlosti i vječni temeljni garant naše budućnosti. Crpimo snagu iz našeg jedinstva i dosadašnjih respektabilnih državnih postignuća. Radimo zajedno kako bismo osigurali da slobode koje smo postigli budu ojačane i sačuvane za našu djecu i buduće generacije", naveo je Đukanović u čestitki.

Bonus video: