Injac sa Medoks: Podrška Ujedinjenog kraljevstva novoj perspektivi razvoja Podgorice

"Ona je sa Medoks razgovarala sa izazovima koje je potrebno prevazići kako bi se ubrzao razvoj Podgorice kao funkcionalne sredine uz primjenu najboljih praksi koje uključuju i prakse iz UK", navodi se u saopštenju

3117 pregleda 8 komentar(a)
Medoks i Injac, Foto: Glavni grad Podgorica
Medoks i Injac, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kazala je da je važno se Podgorica transformiše u funkcionalnu sredinu koja će služiti građanima, počev od infrastrukture, preko sistema lokalne samouprave, pa sve do unapređenja investicionog ambijenta kako bi grad dobio novu dimenziju razvoja.

Ona je to kazala na sastanku sa Karen Medoks, britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

"Ona je sa Medoks razgovarala sa izazovima koje je potrebno prevazići kako bi se ubrzao razvoj Podgorice kao funkcionalne sredine uz primjenu najboljih praksi koje uključuju i prakse iz UK", navodi se u saopštenju.

"Medoks je čestitala novoizabranoj gradonačelnici konstatujući da se sve lokalne samouprave susreću za određenim izazovima koje je potrebno riješiti", navodi se u saopštenju.

Kako je kazala, raduje je i to što je žena na čelu Podgorice, vjerujući da će to donijeti novi pogled ovoj ulozi.

Karen Medoks i Olivera Injac
Karen Medoks i Olivera Injacfoto: Glavni grad Podgorica

"Imamo dugu tradiciju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom i radujem se daljoj saradnji sa upravom Podgorice. Imamo postojeću saradnju u oblastima poput vatrogasno-spasilačke službe, zdravstvene zaštite i vjerujem da ćemo u narednom periodu moći pronaći mogućnosti za razmjenu najbolje prakse u drugim oblastima, uključujući transport, čistu energiju i kulturne događaje“, dodala je Medoks.

Bonus video: