Vraneš vladici Atanasiju: Bodrili ste nas u teškim trenucima, kada je naša sveta SPC bila ugrožena u Crnoj Gori

"Dobro došli u svoju kuću, dobro došli u opštinu Pljevlja. Blagodarim Bogu što mi je omogućio ovu čast i želju da prvi put poslije 80 godina dočekamo svoga vladiku. Ovo jeste vaša kuća", rekao je Vraneš Atanasiju

10332 pregleda 9 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Goran Malidžan
Sa sastanka, Foto: Goran Malidžan

Vladika Mileševske eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Atanasije sa saradnicima posjetio je danas novoizabranog predjsednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša kako bi mu čestitao izbor na čelno mjesto lokalne administracije.

Sastanku koji je održan u kabinetu predsjednika opštine prisustvovala je i novoizabrana predsjednica Skupštine Jovana Tošić, kojoj je Atanasije takođe poželio uspjeh u obavljanju odgovorne funkcije.

"Njihov izbor je došao u najtežim trenucima ne samo za ovaj naš prostor nego i u širem kontekstu. Svijet ulazi u velike komplikacije, a izlaz iz tih teškoća vidimo u tome da nas predvode, umni, pametni i sveti ljudi. Za sve to imaće blagoslov Svetog Save i manastira Sveta Trojica. I ja im šaljem blagoslov", rekao je Atanasije.

Atanasije i Vraneš
Atanasije i Vranešfoto: Goran Malidžan

Pozdravljajući Atanasija, Vraneš je kazao da se nada da će u budućnosti imati odličnu saradnju i da će mu vrata Opštine Pljevlja uvijek biti otvorena.

"Dobro došli u svoju kuću, dobro došli u opštinu Pljevlja. Blagodarim Bogu što mi je omogućio ovu čast i želju da prvi put poslije 80 godina dočekamo svoga vladiku. Ovo jeste vaša kuća. U ime građana Pljevalja ja Vam se javno zahvaljujem, što ste poštovani vladiko sve vrijeme bili uz nas i što ste nas bodrili u teškim trenucima, kada je naša sveta Srpska pravoslavna crkva bila ugrožena u Crnoj Gori. Ja se nadam da ćem u budućnosti imati odličnu saradnju i vrata ove kuće biće vam uvijek otvorena", rekao je Vraneš.

Tošić je kazala da su danas blagosloveni posjetom preosvećenog vladike Atanasija nakon formiranja novog lokalnog parlamenta u Pljevljima.

"Vrata Opštine i Skupštine opštine Pljevlja otvorena su za sve naše sugrađane i za sve ljude, sve vjere i sve nacije", kazala je Tošić.

Vladika Atanasije je predsjednicima Opštine i Skupštine opštine uručio skromne poklone.

Bonus video: