Dva maloljetnika upozorena zbog prodaje rednih brojeva u budvanskoj filijali MUP-a

Policija povodom informacije o prodaji rednih brojeva u budvanskoj filijali MUP-a prikupila obavještenje od dva državljanina Ruske Federacije, tužilac ocijenio da nema elemenata krivičnog djela, ni prekršaja

51507 pregleda 206 reakcija 46 komentar(a)
Iz budvanske filijale MUP-a, Foto: Privatna arhiva
Iz budvanske filijale MUP-a, Foto: Privatna arhiva

Povodom informacije o “kupovini” tiketa za red u filijalama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o čemu su “Vijesti” pisale proteklih dana, potom i objavile tekst 28. aprila, budvanska policija je 27. aprila prikupila obavještenje od dva maloljetna lica, ruska državljanina. To su redakciji kazali iz resora ministra u tehničkom mandatu Filipa Adžića.

Kako su naveli, obavještenje je prikupljeno po prijavi zaposlenih u filijali MUP-a u Budvi.

”Nakon obavljenog informativnog razgovora, te ocjene od strane nadležnog tužilaštva da nema elemenata krivičnog djela, a ni prekršaja, ova lica su upozorena”, rekli su “Vijestima” iz MUP-a.

”Vijesti” su u petak objavile da je na Telegram mreži za razmjenu poruka kreirana grupa, putem koje stranci, korisnici usluga filijale resora unutrašnjih poslova u Budvi, trguju tiketima i prodaju svoje mjesto u redu. Prema informacijama iz grupe, ali i u direktnoj komunikaciji reportera sa korisnicima, cijena listića sa redomata kreće se od 30, pa i preko 60 eura. Informacije o cijeni obično se saopšte u direktnoj razmjeni poruka lica koje je zainteresovano i lica koje nudi redni broj.

Iz TQ plaze, gdje se nalazi filijala MUP-a u Budvi
Iz TQ plaze, gdje se nalazi filijala MUP-a u Budvifoto: Privatna arhiva

Grupa u kojoj se za novac nude tiketi za mjesto u budvanskom MUP-u, “MUP Budva 2.0”, kreirana je u novembru prošle godine i ima preko 450 članova. U opisu grupe, na ruskom jeziku, navedeno je da se tu mogu dobiti informacije u vezi sa radom MUP-a, ali i da se tu može kupiti redni broj. Na kraju, u dužem tekstu, stoji i sugestija administratora da se brojevi kupuju van prostorija budvanske filijale.

Filijala MUP-a u Budvi nalazi se u zgradi poslovnog centra TQ Plaza. “Vijesti” su i ranije objavile fotografiju više osoba koje su snimljene kako provode noć u zgradi, kao i fotografiju gužve ispred prostorija budvanske filijale resora unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a su ranije rekli “Vijestima” da budvanska filijala dnevno pruža usluge za oko 500 stranaka, da je tiketing aparat postavljen prije nekoliko godina, sa ciljem da se uspostavi red. Rekli su i da brojeve u 08.00 sati svakog radnog dana dijele službenici Filijale redom na način da stranke koje čekaju u redu ispred vrata dobijaju redni broj, i to jedna stranka - jedan broj.

”Obično se podijeli oko 100 do 140 brojeva, za sve prisutne koji čekaju da predaju zahtjev za dozvolu za boravak/boravak i rad po principu jedna stranka jedan broj”, rekli su iz MUP-a, dodajući i da domicilno stanovništvo ne mora uzimati brojeve.

Bonus video: