Morsko dobro uputilo dopis inspekciji: "Zaustaviti radove na plaži Trsteno"; zakupac tvrdi da ima dozvolu

Kontrolori su izašli na lice mjesta

17754 pregleda 19 komentar(a)
Radovi na plaži, Foto: Privatna arhiva
Radovi na plaži, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.04.2023. 15:04h

Kontrolori Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom sačinili su zapisnik te će prvog radnog dana dostaviti poziv nadležnoj insoekcijskoj službi da zaustavi radove koji se izvode na plaži Trsteno na području kotorske opštine.

To je "Vijestima" saopšteno u ovom javnom preduzeću.

Kontrolori su izašli na lice mjesta kada im je stigla prijava sa fotografijama da se plaži Trsteno, njenoj zapadnoj strani gdje je plažni bar izvode obimni radovi.

Zakupac na plaži Trsteno saopštio je Vijestima da ima sve potrebne dozvole za izvođenje radova.

"!Radovi na adaptaciji plažnog bara i saniranju kanalizacionih cijevi vrše se na osnovu prijave izvođenja radova koja je dana 21.02. 2023. podnijeta Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, naslovljena na službenika Morskog dobra koji nas je i uputio u proceduru u vezi izvođenja radova, te je istog dana proslijeđena prijava navedenih radova i nadležnoj Službi za inspekcijske poslove Opstine Kotor. Posebno ukazujemo da se radi o radovima kojima se ne mijenja apsolutno nijedan jedini parametar iz izdatih UTU za predmetnu lokaciju već samo i, kako je već naprijed navedeno, sanaciji plažnog bara i pripremi za predstojeću sezonu što je i ugovorna obaveza. Takođe, dana 27.04. 2023. godine smo od strane Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore dobili odobrenje za rašćišćavanje plaže budući da je zbog nevremena u prethodnom periodu ista bila pretrpana kamenjem i muljem koje je izbacilo more. O svemu navedenom posjedujemo dokumentaciju i ista će prvog radnog dana biti dostavljena nadležnoj inspekciji", naveli su iz pravnog tima.

Bonus video: