Adžić: Uprava policije podignuta na veći stepen pozornosti, pratiće se svi koji bi potencijalno mogli da naprave problem

"Kod određenih lica postoji nezakonito oružje. Pojačaćemo sve aktivnosti uoči ljetnje turističke sezone, a u toku nje imaćemo veće prisustvo uniformisanih lica na ulicama", najavio je ministar

53031 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Sa događaja na kom su predstavljeni rezultati Vlade, Foto: Nikola Dragaš
Sa događaja na kom su predstavljeni rezultati Vlade, Foto: Nikola Dragaš

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, saopštio je da je jutros, nakon novog nemilog događaja u Srbiji, održao kolegijum s direktorom Uprave policije (UP), pomoćnicima i načelnicima regionalnih centara, i da je na sastanku dogovoreno da se UP "podigne na veći stepen pozornosti".

Dvadesetjednogodišnji U. B. uhapšen je danas u okolini Kragujevca, i srpska policija sumnjiči ga da sinoć vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14 u selu Dubona kod Mladenovca.

"Kompletna UP podignuta je na veći stepen pozornosti. Jedinice koje bi mogle da pruže pomoć građanima biće u većem stepenu pozornosti i u praćenju svih onih lica koja bi potencijalno mogla da naprave problem. Biće rigoroznije kontrole za dobijanje dozvole za oružje i restriktivniji pristup za produžavanje dozvola. Kod određenih lica postoji nezakonito oružje. Pojačaćemo sve aktivnosti uoči ljetnje turističke sezone, a u toku nje imaćemo veće prisustvo uniformisanih lica na ulicama", kazao je Adžić na predstavljanju rezultata koje je Vlada postigla u prethodnih godinu.

Bonus video: