Abazović: Kad smo mi bili u školi, bilo je raznoraznih situacija nasilja, ali nismo imali telefone, društvene mreže...

"Ono što postoji svugdje u svijetu vi (mediji) predstavljate kao nešto što se samo dešava u Crnoj Gori", rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić

19003 pregleda 10 komentar(a)
Abazović, Foto: Ivan Ivanović
Abazović, Foto: Ivan Ivanović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, saopštio je danas da je vršnjačko nasilje veliki, sistemski problem, koji se ne odnosi samo na Crnu Goru.

Televizija Vijesti je pitala Abazovića kako komentariše izjave ministara pravde i unutrašnjih poslova, Filipa Adžića i Marka Kovača, da je vršnjačko nasilje problem, ali da je ono postojalo i ranije, te da mu mediji pridaju previše značaja.

"Kad smo mi bili u školi, bilo je raznoraznih situacija vršnjačkog nasilja, nismo imali telefone, društvne mreže, i vjerovatno je manji broj ljudi znao za to. U tom kontekstu, mislim da je izjava kolege Kovača bila u tom pravcu, da je dostupnost mnogo veća. Podržavam aktivnosti ministra (prosvjete Miomira) Vojinovića da se psiholozima u školama da značaj. Crna Gora nema magičan štapić. Nadam se i da će nam roditelji pomoći u tome", rekao je Adžić na događaju na kom su predstavljeni rezultati koje je Vlada postigla u prethodnih godinu.

Adžić je kazao da je stepen nasilja u školama u Crnoj Gori među najnižima u regionu i Evropi.

Filip Adžić
foto: Vlada Crne Gore

"Ono što postoji svugdje u svijetu vi (mediji) predstavljate kao nešto što se samo dešava u Crnoj Gori. Bolje da se bavimo sprečavanjem ovih stvari, nego da konstantno guramo i promovišemo negativne fenomene kroz medije. Moja molba je da mediji budu obazriviji prilikom izvjestavanja", zaključio je Adžić.

Bonus video: