IJZ: Nadzor nad kovid-19 ne završava, nastavljamo da pratimo epidemijsku situaciju

"Nakon više od 3 godine završava se pandemija koja je uzrokovala vanredne napore cjelokupnog društvenog i državnog sistema", kazali su iz Instituta za javno zdravlje

3995 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada Instituta, Foto: Luka Zeković
Zgrada Instituta, Foto: Luka Zeković

Institut za javno zdravlje (IJZ) je saopštio da je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) odlučila da kovid-19 više ne predstavlja vanrednu situaciju za javno zdravlje od međunarodnog značaja, ali da nadzor nad ovom bolešću ne završava, pa nastavljaju da prate epidemijsku situaciju.

Kako se navodi u saopštenju Instituta za javno zdravlje, odluka SZO je donesena na juče održanom petnaestom sastanku "Komiteta za hitne slučajeve" u vezi sa pandemijom koronavirusa SZO.

"Nakon više od tri godine završava se pandemija koja je uzrokovala vanredne napore cjelokupnog društvenog i državnog sistema", kazali su iz IJZ.

Povezani članci

05. Maj 2023.

SZO proglasila kraj pandemije koronavirusa

Oni su se zahvalili svim zdravstvenim radnicima i učesnicima u odgovoru na vanrednu situaciju, kao i savjesnim građanima.

"Pozivamo i dalje na poštovanje opštih protivepidemijskih mjera i vakcinisanje ugroženih kategorija društva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: