Dan žalosti, ali nisu svi spustili zastave na pola koplja

Ekipa "Vijesti" je u centru Podgorice na više lokacija registrovala da neke državne institutucije nijesu ispoštovale odluku

42440 pregleda 360 reakcija 68 komentar(a)
Foto: Dušan Cicmil
Foto: Dušan Cicmil

U Crnoj Gori danas je Dan žalosti zbog tragičnih događaja u Srbiji, ali i pored obaveze da zastave budu spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova, to nisu svi i uradili.

Ekipa "Vijesti" je u centru Podgorice na više lokacija registrovala da neke državne institutucije nijesu ispoštovale odluku.

Tako kod zgrade Pošte Crne Gore na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u centru grada, zastave nijesu spuštene.

Zastave nijesu spuštene na kopljima na ulazu u Javnu ustanovu Centar za stručno obrazovanje, kao i na ulazima u JU Umjetnička škola "Vasa Pavić" i OŠ "Savo Pejanović".

Zastave na pola koplja su spuštene ispred zgrada Predsjednika Crne Gore, Skupštine, Vlade, ministarstava finansija i vanjskih poslova, Centralne banke Crne Gore, zgradi u kojoj su Ministarstvo pravde, Specijalno državno tužilaštvo, zgradi nekadašnjeg SDK-a, ispred zgrade Glavnog grada...

Na Dan žalosti na javnim mjestima ne održavaju se programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće emitovati muzika.

Takođe, elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje da prilagode obilježavanju dana žalosti.

Čitalac "Vijesti" kontatirao je redakciju tvrdeći da su tek nakon njegove intervencije u krugu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) spuštene zastave na pola koplja. Tvrdi i da su tek u devet časova, nakon što je obezbjeđenju rekao da će podnijeti prijave protiv odgovornih zastave spuštene na pola koplja.

Iz KCCG "Vijestima" je rečeno da je u pitanju bio problem tehničke prirode i da je njihova tehnička službe i prije prigovora građanina bila angažovana kako bi spustla zastave na pola koplja.

Bonus video: