Opština Pljevlja će ustanoviti nagradu za najplemenitiju medicinsku sestru u Pljevljima

Ustanovljenje Plakete najavio je predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš, nakon što je u svom kabinetu primio Draganine roditelje, Milutina i Katarinu Loncović

4092 pregleda 48 reakcija 2 komentar(a)
Vraneš sa roditeljima Dragane Loncović, Foto: Opština Pljevlja
Vraneš sa roditeljima Dragane Loncović, Foto: Opština Pljevlja

Oština Pljevlja ustanoviće Plaketu “Dragana Loncović”, koju će lokalna samouprava svake godine dodjeljivati najplemenitijoj i najhumanijoj medicinskoj sestri u Pljevljima.

Dragana Loncović je, bila prva žrtva pandemije korona virusa među medcinskim sestrama u pljevaljskoj bolnici.

Radila je u kovid ambulanti a preminula je 16. avgusta 2020. u 36 godini.

Ustanovljenje Plakete najavio je predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš, nakon što je u svom kabinetu primio Draganine roditelje, Milutina i Katarinu Loncović.

“Dragana svojim trudom i zalaganjem i svojom nesebičnom brigom prema pacijentima tokom pandemije korona virusa pokazala sve ono najvrednije što treba da krasi jednu medicinsku radnicu. U najkraćem mogućem roku pokrenu postupak za ustanovljavanje Plakete "Dragana Loncović“ koju će opština Pljevlja svake godine dodjeljivati najplemenitijoj i najhumanijoj medicinskoj sestri u Pljevljima.

To je najmanje što opština Pljevlja može da uradi da bi sačuvala od zaborava ime, lik i djelo Dragane Loncović i time podstakla druge medicinske sestre da se, ugledajući se na nju, ističu u humanosti i plemenitosti i svim drugim vrlinama koje krase tu profesiju. Кao njen kolega i lični prijatelj biću srećan kada, kao predsjednik Opštine realizujem ovu ideju”, istakao je Vraneš.

Dragana Loncović je, bila glavna medicinska sestra na Internom odjeljenju Opšte bolnice u Pljevljima. Za vrijeme pandemije dobrovoljno je radila neposredno sa pacijentima u Kovid odjeljenju i na terenu gdje se najvjerovatnije i zarazila. Dragana je bila poznata i kao humanitarni radnik.

Direktor pljevaljske bolnice Saša Grbović nedavno je u intervjuu Vijestima kazao da nijesu na adekvatan način odali poštovanje prema zdravstvenim radnicima koji su preminuli tokom epidemije kovid 19.

“Nismo na adekvatan način odali poštovanje prema ljudima koji su stradali u vrijeme kovida tu mislim da medicinsku sestru Draganu Loncović i doktora Miloja Jestrovića. Moram da priznam da me je pomalo sramota što mi kao društvo nismo našli način da odamo tim ljudima priznanje. U narednom peridou pokrenućemo inicijativu da se tim ljudima makar posthumno dodjeli priznanje za njihov rad”, rekao je Grbović.

Bonus video: