Uručene diplome, nagrade i priznanja učenicima Gimnazije "Tanasije Pejatović"

Oni su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim takmičenjima

3458 pregleda 2 komentar(a)
Dobitnici nagrada, Foto: Goran Malidžan
Dobitnici nagrada, Foto: Goran Malidžan

Direktorica Gimnazije "Tanasije Pejatović" u Pljevljima Bojana Grujić uručila je diplome, nagrade i priznanja učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Priznanja su dobili i mentori učenika.

Pozdravljajući prisutne Grujić je kazala da profesori i učenici Gimnazije "nastavljaju da nadograđuju i čuvaju stodvadesetogodišnju tradiciju ove ustanove, u kojoj je visok kvalitet obrazovno-vaspitnog rada imperative”.

"Svaki nastavnik koji počinje svoj rad u Gimnaziji i učenik koji upisuje ovu školu imaju obavezu i odgovornost da slijedi puteve svojih prethodnika. Oni dolaze u sredinu u kojoj se njeguju rad, red, disciplina, svestrano obrazovanje, humanističke i prirodne nauke, teži se cjelokupnom zdravom razvoju ličnosti… Mi danas odajemo priznanje učenicima koji su se istakli zahvaljujući znanjima i vještinama stečenim u Gimnaziji. Međutim, mogu da kažem da je svaki naš učenik u školskoj 2022/23. godini zaslužio priznanje iz drugarstva, empatije, poštovanja koje svakodnevno iskazuju prema svojim profesorima i drugarima i da smo srećni što naš grad i naša škola mogu da se pohvale ovakvim mladim ljudima. Ne treba nam bolji dokaz da smo kao škola na pravom putu", kazala je Grujić.

Priznanja je dobila Elena Vemić za osvojeno prvo mjesto na Državnom takmičenju iz istorije u kategoriji I i II razred, Aleksa Cvijović za osvojeno drugo mjesto na Državnom takmičenju iz istorije u kategoriji III i IV razred. Priznanje je dobila i njihova mentorka Ljiljana Bajčetić

Nagrađena je i Emina Zlatanić za osvojeno četvrto mjesto iz biologije u kategoriji I i II razred kao i mentorka Tanja Dragašević

Dunja Dragašević, Lejla Harbić, Ena Кatana, Miljana Peruničić za osvojeno prvo mjesto i Lazar Tomić za osvojeno drugo mjesto na hakatonu ,,E-mobiliši se“, u okviru projekta Panda Labs Junior for Just Transition. Mentorke sui m bile Tanja Dragašević i Vesna Kastratović

Кalina Ječmenici primila je priznanje za osvojeno prvo mjesto na nacionalnom takmičenju ,,Poslovni izazov Zapadnog Balkana“ a Emina Zlatanić, Tamara Čolović, Martina Svrkota, Jana Tomčić i Vesna Jović za osvojeno prvo mjesto na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija.

Elena Vemić, Miljana Dromljak, Lara Mazalica za osvojeno treće mjesto na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija a priznanje je primila i mentorka Adisa Malagić

Pavle Pupović nagrađen je za osvojenu srebrnu medalju na Međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur bez granica”, u organizaciji NVU „Tinker”

Nagrađena je i mentorka Maja Vučinić Dragašević.

Tanja Laketić primila je priznanje za osvojeno prvo mjesto za najbolju interpretatciju svoje poezije u organizaciji Internacionalne kulturne organizacije ,,Ika“ kao i njena mentorka Nada Rondović.

Nagrada je pripala Nikolau Čabarkapi za osvojeno drugo mjesto na takmičenju interpretatora autorske proze i poezije do 18 godina u organizaciji Internacionalne kulturne organizacije ,,Ika“ kao i njegovoj mentorki Nataši Cmiljanić.

Ognjen Vraneš, Emilija Marić, Aleksa Knjeginjić dobili su priznanje za osvojeno prvo mjesto i Nađa Jelić za osvojeno drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju talentovanih učenika iz informatike INFOS 2023. Priznanje je uručeno i mentorki Mirki Popadić.

Elena Vemić dobila je i priznanje za osvojeno prvo mjesto na školskom takmičenju u retorici, Elma Gogalić za osvojeno drugo mjesto na školskom takmičenju u retorici, Uglješa Čolović za osvojeno treće mjesto na školskom takmičenju u retorici. Njihova mentorka bila je Maida Delić.

Profesorice Adela Drkić i Ivana Klačar nagrađene su za pripremu i uređivanje Spomenara.

Za uspjeh na opštinskom sportskom takmičenju u atletici priznanja su dobili Ajra Gerina, Aleksa Bošković, (prvo mjesto u bacanju kugle), Tatjana Mrdak, Anđela Lončar, Ivana Milikić (prva tri mjesta u trci na 100 m), Janko Popović (drugo mjesto u trci na 100m), Anđela Lončar, Ivana Milikić, Tatjana Mrdak, Aleksa Petrović, Savo Rondović, Janko Popović (prva tri mjesta u skoku uvis); Savo Rondović, Aleksa Petrović, Janko Popović (prva tri mjesta u skoku udalj); Tatjana Mrdak, Anđela Lončar, Ivana Milikić, Hana Joha (štafeta 4100 m – prvo mjesto); Božo Tošić, Janko Jelovac, Danijel Boričić, Đorđe Starovlah (štafeta 4x100 m – drugo mjesto). Mentori – Danko Despotović i Goran Marjanović.

Međunarodnom takmičenju talentovanih učenika iz informatike INFOS 2023, takmičenju u organizaciji Internacionalne kulturne asocijacije ,,IКA“, hakatonu u okviru projekta Panda Labs Junior for Just Transition, školskom takmičenju recitatora i školskom takmičenju u retorici, kao i najbolje plasiranim učenicima na školskom turniru u nožnom tenisu i opštinskom takmičenju u atletici.

Bonus video: