Herceg Novi: Potpisan ugovor za izgradnju autobuske stanice

Naveli su da prpremni radovi počinju u narednih desetak dana, dodajući da će dinamičniji radoci početi od septembra

2761 pregleda 1 komentar(a)
Planirana autobuska stanica u Herceg Novom, peroni, Foto: Opština Herceg Novi
Planirana autobuska stanica u Herceg Novom, peroni, Foto: Opština Herceg Novi

Herceg Novi godinama čeka na novu autobusku stanicu kakva dolikuje turističkom gradu, a sada su se konačno stekli uslovi da radovi i počnu, kazao je predsjednik te opštine Stevan Katić.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi, ugovor je potpisan sa konzorcijumom Entext koji će, prema njihovim riječima, graditi autobusku stanicu u tom gradu.

Naveli su da prpremni radovi počinju u narednih desetak dana, dodajući da će dinamičniji radoci početi od septembra. Vrijednost projekta je, kako kažu, 4,7 miliona eura bez PDV-a.

"Potpisali smo ugovor sa izvođačem radova - konzorcijumom Entex Inžinjeringa, konačno je završena sva tenderska procedura, urađena dokumentacija, tako da su se stvorili svi preduslovi za početak izvođenja radova. Imenovan je nadzor, a to je firma Oliver ing iz Budve. Dogovor je da u narednih desetak dana počnu pripremni radovi koji neće ometati odvijanje turističke sezone jer će na tom terenu biti mnogo iskopa. Dinamičniji radovi planirani su u drugoj polovini godine", najavljuje Katić.

Planirana autobuska stanica u Herceg Novom
Planirana autobuska stanica u Herceg Novomfoto: Opština Herceg Novi

Kako je istakao, taj dio grada od septembra će biti veliko gradilište.

"Uskoro ćemo izabrati i najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju pristupne saobraćajnice vrijednosti oko 600 000 eura, a očekujem da i ti radovi počnu u septembru. Tender je završen, u toku je vrednovanje ponuda. Rok za završetak izgradnje autobuske stanice je 20 mjeseci, a pristupne saobraćajnice šest mjeseci", kazao je Katić.

Sredstva su, kako se navodi, opredijeljena kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore, a Opština Herceg Novi je potpisala ugovor sa Upravom za kapitalne projekte kojim se obavezala da sprovede proceduru tenderskog postupka.

"Projekat je uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada i podrazumijeva izgradnju stanične zgrade i trga sa pripadajućim parkingom i saobraćajnicom, na parceli u neposrednoj blizini Jadranske magistrale. Kompleks je projektovan kao jedinstvena funkcionalna cjelina koja se sastoji od objekata u zoni autobuske stanice, autobuskog prostora i perona, kao i zone staničnog trga, a svi sadržaji međusobno su povezani u ambijentalnu cjelinu", piše u saopštenju kabineta predsjedika Opštine.

Bonus video: