Saniraju Spomen kompleks na Brezi

Radove finansiraju Opština i Ministarstvo kulture, kompleks posjećuje sve više turista

5455 pregleda 2 komentar(a)
Spomen groblje na Brezi, Foto: Dragana Šćepanović
Spomen groblje na Brezi, Foto: Dragana Šćepanović

Druga faza konzervatorskih poslova na Spomen kompleksu Breza, uskoro će biti nastavljeni, saopšteno je na redovnoj skupštini UBNOR-a i antifašista Kolašina.

Radove finansiraju Opština i Ministarstvo kulture, kompleks posjećuje sve više turista.

“Obezbijeđen je iznos od 13.000 eura za drugu fazu radova na Spomen komplesu Breza. U saradnji sa Vojskom Crne Gore i Komunalnim preduzećem organizujemo redovno održavanje i košenje cijelog prostora. Zahvaljujući našem članu Janku Vlahoviću koji to radi volonterski, organizovali smo da Spomen kompleks na Brezi bude stalno otvoren od 1.maja do 30.septembra, a u slučaju najave,otvaramo ga i van toga perioda.Sa ponosom možemo konstatovati da sve više agencija koje dovode domaće ili strane goste,prilikom posjete”, kazao je rpedsjednik UBNOR-a i antifašista Darko Bulatović.

Borci i antifašisti Kolašina će, najavljuje on, u predstojećem periodu nastaviti da iniciraju i traže da se uradi projekat i započne rekonstrukcija zgrade „stare škole“ u kojoj je 1943 održano zasijedanje ZAVNO-a. Posebno je važno da je na Skupštini formiran inicijativni odbor za obnovu spomenika Palim borcima u centru Kolašina.

Bonus video: