Predstavnici britanske humanitarne organizacije posjetili vatrogasce iz DVD Krtoli

"Izražena je dobra volja od strane ekipe iz Ujedinjenog Kraljevstva, da pokušaju da iznađu sredstava i načina da pomognu DVD Krtoli u skladu sa njihovim mogućnostima i našim potrebama, kao što su to učinili sa DVD Brestnica, kojima su upravo ovih dana poklonili veoma kvalitetan i vrijedan vatrogasni kamion sa pratećom opremom." kazali su iz DVD Krtoli

1995 pregleda 2 komentar(a)
Posjeta ekipe iz "Operation Florian" vatrogascima DVD Krtoli iz Tivta, Foto: Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli
Posjeta ekipe iz "Operation Florian" vatrogascima DVD Krtoli iz Tivta, Foto: Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli

Uz asistenciju DVD “Brestnica” iz Nikšića i njihovog komandira, Slavka Krivokapića sa ekipom, delegacija organizacije "Operation Florian" iz Velike Britanije, je u svojoj radnoj posjeti Crnoj Gori, u nedjelju takođe posjetila i vatrogasce iz DVD Krtoli iz Radovića kod Tivta.

Nakon upoznavanja sa rukovodstvom DVD Krtoli i prezentacijom kapaciteta, prevashodno ljudskih, prikazana je i oprema kojom raspolaže ovo dobrovoljno vatrogasno društvo.

Potom se, kako je saopšteno iz rukovodstva DVD Krtoli, krenulo u obilazak terena koji ono operativno pokriva.

Posjeta britanskog udruženja vatrogasima iz Tivta
Posjeta britanskog udruženja vatrogasima iz Tivtafoto: Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli

"Obostrano je konstatovana činjenica da je oprema i opremanje najtanja i najslabija karika u lancu funkcionisanja DVD Krtoli pa i svih DVD na teritoriji CG i da se po tom pitanju mora više i efektivnije raditi", saopšteno je iz DVD Krtoli.

U izuzetno srdačnoj i prisnoj atmosferi, dodaju iz DVD Krtoli, kako to i krasi vatrogasce i spasioce, razmjenjena su neka interesantna iskustva u borbi sa elementarnim nepogodama, posebno šumskim požarima.

"Izražena je dobra volja od strane saboraca iz Ujedinjenog Kraljevstva, da pokušaju da iznađu sredstava i načina da pomognu DVD Krtoli u skladu sa njihovim mogućnostima i našim potrebama, kao što su to učinili sa DVD Brestnica, kojima su upravo ovih dana poklonili veoma kvalitetan i vrijedan vatrogasni kamion sa pratećom opremom." kazali su iz DVD Krtoli.

Posjeta britanskog udruženja vatrogasima iz Tivta
Posjeta britanskog udruženja vatrogasima iz Tivtafoto: Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli

Nakon obilaska terena, ekipi iz Ujedinjenog Kraljevstva se izuzetno dopala Boka Kotorska i Crna Gora i kazali su da je to najljepše mjesto na svijetu, sa izuzetno gostoljubivim ljudima i sa predivnom prirodom, koju treba sačuvati po svaku cijenu, gdje “sa planinskog snijega i leda za dva-tri sata vožnje, dolazite na predivnu sunčanu obalu i čisto more”.

Inače “Operation Florian” je nevladina i neprofitna, humanitarna organizacija Vatrogasne službe Ujedinjenog Kraljevstva, koja radi na promovisanju zaštite života među zajednicama širom svijeta, a ujedno i jedna od najznačajnijih te vrste u svijetu.

Bonus video: