Britanska ambasada predstavila stipendiste

Program obezbjeđuje punu stipendiju na postdiplomskom nivou, obično za jednogodišnji magistarski studij, na bilo kojem univerzitetu u Velikoj Britaniji
149 pregleda 3 komentar(a)
stipendisti, Britanska ambasada, Foto: Britanska ambasada
stipendisti, Britanska ambasada, Foto: Britanska ambasada
Ažurirano: 07.09.2017. 11:56h

U okviru Čivning (Chevening) programa, Britanska ambasada Podgorica sinoć je predstavila deset ovogodišnjih dobitnika stipendija.

Ovogodišnji stipendisti su Mina Raičević (Univerzitet Saseks), Ivana Bošković (Univerzitet Ist London), Jovana Čađenović (Kvin Meri, Univerzitet London), Marija Maraš (Univerzitet London), Dragana Čomagić (Univerzitet Saseks), Tea Banda (Kvin Meri, Univerzitet London), Sanja Gardašević (LSE), Milena Stojanović (Univerzitet Heriot Vat), Irina Tomić (Univerzitet Reding), Ksenija Martinović (Univerzitet Glazgov).

"Čivning stipendije su globalni program stipendiranja britanske vlade, finansirane od strane Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i partnerskih organizacija. Program dodjeljuje nagrade mladim, potencijalnim liderima iz cijelog svijeta za postdiplomske studije na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

Ova stipendija je osnovana 1983. godine i razvila se u prestižan međunarodni program. Dobitnici stipendije su mladi ljudi iz više od 150 zemalja i teritorija u svijetu, a ove godine program će podržati više od 1500 stipendista. Trenutno postoji skoro 50000 dobitnika ove stipendije širom svijeta, koji zajedno čine uticajnu i vrlo cijenjenu globalnu mrežu.

Program obezbjeđuje punu stipendiju na postdiplomskom nivou, obično za jednogodišnji magistarski studij, na bilo kojem univerzitetu u Velikoj Britaniji, i uključuje troškove života u UK.

"Ove stipendije podržavaju prioritete britanske spoljne politike, stvaraju trajne pozitivne odnose sa budućim liderima i razvijaju uticaj na donosioce odluka širom svijeta. Kandidati se obično biraju među onima koji žele da pohađaju studije iz međunarodnih odnosa, političkih nauka, javne uprave, prava, ljudskih prava, ekonomije, finansija, bankarstva, medija, iako ambasada rado razmatra i zahtjeve za druge studije. Dobitnici su izabrani od strane Britanske ambasade. Novi ciklus prijave za stipendije je počeo i trajaće sve do 7. novembra", saopšteno je iz Ambasade.

Bonus video: