Kolašin: Počela rekonstrukcija Ulice Boška Rašovića

Radovi će se izvoditi prema Glavnom projekatu izgradnje primarne hidrotehničke infrastrukture na prostoru dijela DUP-a Smailagića Polje i dijela DUP-a Centar – dio Ulica Boška Rašovića

2176 pregleda 19 komentar(a)
Martinović na otvaranju radova u Kolašinu, Foto: Opština Kolašin
Martinović na otvaranju radova u Kolašinu, Foto: Opština Kolašin

Radovi na izgradnji hidrotehničke infrastrukture u Ulici Boška Rašovića u Kolašinu počeli su danas, a realizacijom tog projekta biće riješen problem izlivanja atmosferskih voda u dijelu naselja koja gravitira toj saobraćjnici, kao i problem neizgrađene fekalne kanalizacije.

"Kroz izvođenje radova na ovoj ulici biti riješen i višedecenijski problem otpadnih voda u, takozvanom, izbjegličkom naselju, koje će konačno biti povezano na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu.Sagledali smo u potpunosti planirane radove hidrotehničkim projektom i u proteklim danima uspjeli uraditi i saobraćajni dio projekta kako bi po završetku radova imali ulicu u dužini od skoro kilometar u potpuno novom ruhu", kazao je predsjednik Opštine Vladimir Martinović, koji je otvorio radove.

Radovi će se izvoditi prema Glavnom projekatu izgradnje primarne hidrotehničke infrastrukture na prostoru dijela DUP-a Smailagića Polje i dijela DUP-a Centar – dio Ulica Boška Rašovića. Glavnim projekatom obrađena je izgradnja atmosferske kanalizacije za najkritičnije područje oko Ulice Boška Rašovića, zatim, izgradnja fekalne kanalizacije duž te seobraćajnice, kao i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže i izgradnje novih distributivnih i priključnih cjevovoda.

Duž bočne ulice koja spaja ulice Boška Rašovića i Milivoja Bulatovića, u kojoj nema postojećih instalacija predviđena je izgradnja novih kolektora fekalne i atmosferske kanalizacije i novih vodovodnih cjevovoda. Tim projektom, kako je saopšteno iz loklane uprave, obuhvaćena je i izrada priključaka na gradski vodovod i gradsku fekalnu kanalizaciju za sve postojeće i planirane objekte na urbanističkim parcelama koje se nalaze duž Ulice Boška Rašovića ili gravitiraju toj saobraćajnici.

Bonus video: