Tomović: Izbor Raonića poraz prava od politike

Sukob interesa kod Raonića nije otklonjen ni danas, jer se uslovi za direktora cijene prema stanju kada je konkurs raspisan, a to je 2021. godina, ističe advokat

13864 pregleda 29 reakcija 12 komentar(a)
Tomović, Foto: Savo Prelević
Tomović, Foto: Savo Prelević

Advokat Dalibor Tomović kazao je da je današnji, ponovni izbor Borisa Raonića za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) - poraz prava pd politike.

Tomović je punomoćnik novinara Nikole Markovića, koji je pokrenuo i pravnosnažno dobio spor protiv RTCG-a, zbog sumnje u nezakonitost izbora Raonića za direktora u avgustu 2021. godine.

Tomović je u izjavi "Vijestima" kazao da je Savjet RTCG-a na današnjoj sjednici ignorisao pravnosnažnu odluku suda i drugi put "izigrao i prekršio zakon" o nacionalnom javnom emiteru.

"Iako je na Savjetu bilo da odluči o izboru direktora između preostalih kandidata, dakle bez gospodina Raonića kao kandidata ili da raspiše novi konkurs, Savjet je ponovo glasao za gospodina Raonića, za koga je sud utvrdio da je u sukobu interesa", ističe advokat.

Kazao je da sukob interesa kod Raonića nije otklonjen ni danas, jer se uslovi za direktora cijene prema stanju kada je konkurs raspisan, a to je 2021. godina, "na šta se i odnosi pravnosnažna presuda kojom je taj nedostatak utvrđen".

"Zato ćemo ponovo potražiti sudsku zaštitu jer ne smijemo dozvoliti da nezakonita ponašanja postanu praksa i da nećemo odustati, jer ovo je stvar principa, a ne funkcije", zaključio je Tomović.

Bonus video: