Završen godišnji remont, TE Pljevlja ponovo na mreži

Završeno je 71 odsto građevinskih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta

2432 pregleda 0 komentar(a)
Termoelektrana Pljevlja, Foto: Elektroprivreda Crne Gore
Termoelektrana Pljevlja, Foto: Elektroprivreda Crne Gore

Termoelektrana (TE) Pljevlja je, nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta, ponovo priključena na mrežu, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Redovni godišnji remont počeo je 17. aprila i podrazumijevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane”, rekli su iz EPCG.

Iz kompanije su podsjetili da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

Završeno je 71 odsto građevinskih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta.

“Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje, koje će značajano unaprijediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao i postrojenje za denitrifikaciju. Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a dio projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grijanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja”, dodaje se u saopštenju.

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama Evropske unije (EU).

Bonus video: