Besplatno ljetovanje za djecu iz porodica korisnika materijalnog obezbjeđenja

Mališani iz Pljevalja i Žabljaka, uzrasta od sedam do 14 godina, boraviće u dječijem odmaralištu u Rafailovićima u periodu od 6. do 13. avgusta.

1688 pregleda 0 komentar(a)
Centar za socijalni rad za Pljevlja i Žabljak, Foto: Centar za socijalni rad Pljevlja
Centar za socijalni rad za Pljevlja i Žabljak, Foto: Centar za socijalni rad Pljevlja

Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i ove godine organizuje besplatno sedmodnevno ljetovanje za djecu uzrasta od sedam do 14 godina, čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice i djecu na porodičnom smještaju - hraniteljstvu.

Ove godine djeca će boraviti u dječijem odmaralištu u Rafailovićima u periodu od 6. do 13. avgusta.

Pravo na besplatno ljetovanje ima 135 pljevaljskih mališana.

Iz Centra za socijalni radu u Pljeljima su kazali da roditelji odnosno staratelji za besplatno ljetovanje svoju djecu mogu prijaviti u period od 3. do 17. jula u prostorijama Centra svakim radnim danom od 8 do 13 časova.

Uz prijavu je potrebno dostaviti izvod iz matične knjige rođenih za dijete, potvrdu o redovnom školovanju i potvrdu o zdravstvenom stanju i sposobnosti djeteta za boravak u kolektivnom smještaju.

Broj korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice (MOP) u Pljevljima smanjen je prošle godine u odnosu na prethodnu, pokazuju podaci iz izvještaja o radu Centra za socijalni rad za opštine Pljevja i Žabljak.

Na kraju prošle godine u evidenciji Centra bilo je 278 korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice, što je za 53 manje u odnosu na prošlu godinu.

Direktorica Centra Tamara Brajović kazala je da su glavni razlozi koji su doveli do smanjena broja korisnika MOP zaposlenje, smrt korisnika ili preseljenje u druge sredine.

Tokom prošle godine, korisnicima MOP-a isplaćeno je oko 313 hiljada eura.

Broj korisnika prava na materijalno obezbjeđenje razlikovao se po mjesecima u 2022. godini i kretao se od 320 porodica u januaru do 278 porodica u decembru. U odnosu na 2017 godinu broj korisnika MOP-a smanjio se za 130.

Bonus video: