Borovinić Bojović se priključila kampanji tima studetkinja FPN-a protiv vršnjačkog nasilja

U borbu protiv vršnjačkog nasilja moraju uključiti svi - nadležni, građani, roditelji, stručnjaci i djeca, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada

3670 pregleda 12 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović pridružila se kampanji protiv vršnjačkog nasilja "Svi za jedno - ZAJEDNO".

Kampanju je pokrenula grupa studenata Fakulteta političkih nauka u Podgorici sa smjera za medijske studije i novinarstvo.

Borovinić Bojović je danas primila predstavnice tog tima studentkinja Ivu i Janu Vujisić, i u razgovoru sa njima, kako je saopšteno iz PG Biroa, poslala poruku da se u borbu protiv vršnjačkog nasilja moraju uključiti svi - nadležni, građani, roditelji, stručnjaci i djeca.

Ona je naglasila da nasilje nema opravdanje i ohrabrila svu djecu i mlade da o nasilju ne ćute, već da razgovaraju sa roditeljima, nastavnicima, zaposlenima u školi i psiholozima.

Grupa podgoričkih studenatkinja pohađala je Omladinsku akademiju konstruktivnih narativa Univerziteta u Sarajevu, nakon koje su dobile nagradu za drugi najbolji predlog kampanje javnog zagovaranja. Time su dobile i priliku da kampanju realizuju u Crnoj Gori.

Njihova kampanja bavi se edukacijom, prevencijom i podizanjem svijesti o vršnjačkom nasilju kroz razgovore sa različitim stručnjacima iz domena rada sa djecom i predstavnicima relevantnih institucija, navode iz PG Biroa.

Bonus video: