U Plužinama za vikend trodnevna manifestacija "Dani Pivskog jezera"

Program obuhvata koncerte, školu i takmičenje u pecanju, vožnje brodićima...

6372 pregleda 3 komentar(a)
Pivsko jezero (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Pivsko jezero (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Ovog vikenda u Plužinama će od 23. do 25. juna, u cilju promocije Pivskog jezera, po prvi put biti organizovana manifestacija “Dani Pivskog jezera”, u organizaciji Parka prirode (PP) “Piva”, a u saradnji sa Opštinom Plužine.

"Program počinjemo u petak na jezeru sa besplatnom školom pecanja i takmičenjem u pecanju. Druženje nastavljamo u subotu sa usponom na Zarisnik, sa koga se pruža jedan od najljepših pogleda na Plužine i Pivsko jezero. Nakon toga počinje dnevna žurka na gradskoj plaži uz DJ-a Funkellu, a u večernjem terminu na gradskom amfiteatru drugi po redu koncert ‘Pivska priča’, koji otvara Emil Fetahović, a završava ga Lexington band”, saopštili su organizatori.

Dani Pivskog jezera
Dani Pivskog jezerafoto: Opština Plužine

Zadnji dan manifestacije rezervisan je za aktivnosti na jezeru – kupanje, besplatnu školu kajaka i krstarenje. Tokom svih dana trajanja manifestacije tu će biti, kako su istakli organizatori,i prijatelji iz Cruft beer karavana.

Cilj manifestacije je promocija turističkih potencijala Pivskog jezera koji do sada, smatraju u PP „Piva“, nijesu na zadovoljavajući način valorizovani. Pivsko jezero je dugo 42 kilometra i predstavlja najveći rezervoar pitke vode na Balkanu, a ljeti, osim za kupanje, pruža mogućnosti za bavljenje različitim vrstama vodenih sportova.

PP „Piva“ će osim pomenute manifestacije, nastaviti sa promocijom Pivskog jezera pa je tokom ljeta planirano organizovanje kajakaških regata i slijetanje hidro aviona na površinu jezera.

Bonus video: