Ministarstvo javne uprave povećava broj usluga do kraja godine

Pribilović je kazala da digitalizacija u srednjoročnom trogodišnjem periodu predstavlja glavnu strategiju djelovanja javne uprave, što podrazumijeva završen zakonodavni okvir, jedinstven skup podataka dostupan svim organima uprave, sa jasno definisanim nadležnostima i jedinstvenim registrom građana u njegovom centru, kao i mnogo novih usluga i zadovoljnih građana
94 pregleda 2 komentar(a)
Suzana Pribilović Bled, Foto: Gov.me
Suzana Pribilović Bled, Foto: Gov.me
Ažurirano: 04.09.2017. 16:18h

Ministarstvo javne uprave (MJU) će do kraja godine povećati broj usluga i insistirati na integralnim servisima koji podrazumijevaju razmjenu podataka između institucija elektronskim putem, saopštila je resorna ministarka, Suzana Pribilović.

Ona je, u okviru slovenačkog predsjedavanja Procesom saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP), učestvovala na radnom sastanku "Digitalni ručak" ministara zaduženih za javnu upravu zemalja učesnica SEECP-a.

Pribilović je, kako je saopšteno, predstavila i projekte iz domena digitalizacije koji su u pripremi, a koji će omogućiti građanima lakšu razmjenu njihovih podataka kroz sistem, pružanje usluga na najefikasniji mogući način - bez čekanja u redovima i vraćanja sa šaltera zbog još jednog papira.

Ministarka je kazala da digitalizacija u srednjoročnom trogodišnjem periodu predstavlja glavnu strategiju djelovanja javne uprave, što podrazumijeva završen zakonodavni okvir, jedinstven skup podataka dostupan svim organima uprave, sa jasno definisanim nadležnostima i jedinstvenim registrom građana u njegovom centru, kao i mnogo novih usluga i zadovoljnih građana.

Delegacija Crne Gore, u kojoj je Pribilović, učestvuje na Bledskom strateškom forumu i ministarskim sastancima zemalja učesnica SEECP-a na Bledu koji se održava do 6. septembra, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Slovenije i Centra za evropsku perspektivu.

Bonus video: