Bijelo Polje je danas centar poljoprivede i turizma

Dvodnevni sajam poljoprivrednih proizvoda, mehanizacije i turizma otvoren u Bijelom Polju

4232 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa otvaranja sajma, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj sa otvaranja sajma, Foto: Jadranka Ćetković

Prvi sajam poljoprirvrednih proizvoda, mehanizacije i seoskog turizma pod nazivom “Naše selo“, otvoren je danas u Bijelom Polju, na gradskom trgu. Direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović je naglasila da je cilj otganizovanja sajma želja i potreba da se na jednom mjestu predstave brojni poljoprivredni proizvođači i vrijedni domaćini, koji u okviru svojih seoskih gazdinstava vrijedno i predano rade kako bi cjelokupnoj zajednici ponudili proizvode kao produkt svog rada.

“ Na taj način oni utiču da se Crna Gora predstavi kao država koja ima šta da ponudi u sektoru poljoprivrede i turizma kao usko vezanih privrednih djelatnosti. Znamo da se posljednjih godina sve više ističe značaj uvezivanja sektora poljoprivrede i turizma, i da ove djelatnosti mogu zajedno učiniti puno na polju boljeg pozicioniranja Crne Gore kao zemlje u kojoj treba da se ostaje i živi od sopstvenog rada“ , kazala je Obradović.

Ona je napomenula da su svjesni brojnih poteškoća sa kojima se susreću proizvođači i koliko imaju problema da njihovi proizvodi nađu tržište.

“I time da se ekonomski valorizuje, kao i potrebe da se u svrhu turizma koriste naši domaći, organski, zdravi proizvodi, smatramo da je značajno sve više skrenuti pažnju na potrebu spajanja ovih privrednih grana kako bi agroturizam dao svoj puni doprinos razvoju zemlje”, naglasila je Obradović.

Otvarajući dvodnevnu manifestaciju predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da ga raduje što je Bijelo Polje danas centar poljoprivrede i turizma.

“ Danas su sa nama radni, vrijedni domaćini i uspješne kompanije. Zajedno ste svi dokaz da samo rad i preduzimljivost donose dobro i napredak društvenoj zajednici. Siguran sam da moramo svi zajedno uraditi više i za Bijelo Polje i za Crnu Goru, kako bi naši potencijuali bili stavljeni u funkciju razvoja, a naši ljudi umjesto odlaska izabrali da ostanu, žive i rade na svojem imanju i u svom Bijelom Polju“, kazao je on.

Svoje proizvode izložio je veliki broj poljoprivrednih proizvođača iz Bijelog Polja i okolnih opština. Sajam će biti otvoren i sjutra od 10 do 18 časova.

Pokrovitelji Sajma poljopirvrednih proizvoda, mehanizacije i seoskog turizma “Naše selo“ su Opština Bijelo Polje, Ministarstvo poljoprivrede, a njegovo održavanje pomogli su i brojni sponzori, saopštili su iz Turističke organizacije.

Bonus video: