U Tivtu počinje sezonska zabrana izvođenja građevinskih radova, ko gradi - kazna i do 10.000 eura

Izuzetno, i na obrazloženi zahtjev investitora, predsjednik Opštine je donio odluke kojima se odobravaju građevinski radovi u razdoblju zabrane i to kada su u pitanju dva velika investiciona projekta Porto Montenegro i Luštica Bay

12580 pregleda 5 komentar(a)
Sa jednog od gradilišta u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Sa jednog od gradilišta u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Privremena zabrana izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone na teritoriji opštine Tivat stupa na snagu u subotu, 1. jula i trajaće do 15. septembra.

U tom periodu, kako je saopšteno iz Opštine Tivat, zabranjeni su radovi građenja i rekonstrukcije objekata, ali i radovi na raskopavanju javnih površina, a sve shodno važećoj Odluci o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone iz 2017. godine.

Službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor vršiće kontrolu poštovanja ove odluke.

“Apelujemo na investitore da poštuju zabranu gradnje i podsjećamo da se novčane kazne zbog kršenja iste kreću u rasponu od 500 do 10.000 eura”, naglašava sekretarka Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Jelena Šćekić.

Investitor je dužan da gradilište zatvori tako što će obezbijediti nesmetani saobraćaj, bezbjednost lica, susjednih objekata i okoline i postavi neprozirne zaštitne ograde oko gradilišta.

Izuzetno, i na obrazloženi zahtjev investitora, predsjednik Opštine je donio odluke kojima se odobravaju građevinski radovi u razdoblju zabrane i to kada su u pitanju dva velika investiciona projekta Porto Montenegro i Luštica Bay.

Inače, gradonačelnik Željko Komnenović je najavio i skoriju izmjenu te Odluke, kojom će zabrana izvođenja građevinskih radova u Tivtu startovati ranije.

Bonus video: