Položili vijenac na spomenik na Ravnom lazu

Obilježavanje 8. jula, dana kada je 1941. donijeta odluka o podizanju ustanka protiv okupatora

1952 pregleda 4 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović položile su vijenac na spomenik na Ravnom lazu u Piperima.

Vijenac je položen povodom obilježavanja 8. jula, dana kada je 1941. godine, kako podsjećaju iz Glavnog grada, donijeta istorijska odluka o podizanju ustanka protiv okupatora.

"U čast sjećanja prema svima koji su učestvovali u antifašističkoj borbi, izražavam poštovanje za odlučnost i hrabrost dostojanstvenih ljudi, da u ključnom istorijskom trenutku, sa ovog mjesta pokrenu ustanak i borbu za slobodu", kazala je gradonačelnica Injac.

SOBNOR: Vječno da žive sjećanja na heroje

Vijenac na spomenik položila je danas i delegacija SOBNOR-a Crne Gore.

sobnor ravni laz
foto: SOBNOR

"Ovdje u Ravnom lazu, u slobodarskim Piperima, 8. jula 1941. godine Pokrajinski komitet KPJ za Crnu Goru, Boku i Sandžak donio je istorijsku odluku o dizanju ustanka protiv okupatora. Odluku o pokretanju ustanka donijeli su: Milovan Đilas, Božo Ljumovic, Blažo Jovanović, Savo Brković, Radoje Dakić, Budo Tomović, Krsto Popivoda, Periša Vujošević i Vido Uskoković. Neka vječno žive sjećanja na ove heroje, junake i slobodare naše slavne NOB-e. Slava im", saopšteno je iz SOBNOR-a.

Bonus video: