Kompanije doMEn: Vlada da poštuje ugovor

"Smatraju da nezakonite radnje Države Crne Gore, koje su dale osnova za usvajanja privremene mjere, nepotrebno urušavaju investicionu klimu u Crnoj Gori i pozivaju Vladu na poštovanje važećeg ugovora i zakona Crne Gore"

4025 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DOMEN
Foto: DOMEN

Ugovor o agentu registracije zaključen između Vlade Crne Gore i kompanije doMEn doo ostaje na punoj snazi do 31. marta 2033. godine, što će se dokazati u sudskom postupku.

To se navodi u saopštenju koje su u ime advokata Dragana Prelevića i Sava Jasnića i Gorana Stanivukovića i Siniše Čolevića, poslali iz kompanije doMEn.

U saopštenju se navodi i da su advokati kazali da je "Rješenjem Privrednog suda Crne Gore usvojen njihov Predlog za određivanje privremene mjere kojom se zabranjuje dalje sprovođenje Javnog poziva za izbor Agenta registracije domena u okviru nacionalnog Internet domena Crne Gore".

"Predmetnim rješenjem, državi Crnoj Gori je zabranjeno otvaranje ponude, odabir novog agenta, kao i da pravno i faktički spriječi kompaniju doMEn doo da vrši ovlašćenja za registraciju domena i pružanje drugih usluga u vezi sa korišćenjem nacionalnog domena '.me', u skladu sa važećim ugovorom o agentu registracije. Ugovor o agentu registracije zaključen između Vlade Crne Gore i kompanije doMEn doo ostaje na punoj snazi do 31. marta 2033. godine, kažu advokati, što će njihov klijent i dokazati u sudskom postupku", navodi se u saopštenju.

Advokati, dodaje se, naglašavaju da su upozorili Vladu "da bi svaka dalja radnja usmjerena na sprovođenje postupka po Javnom pozivu ili onemogućavanje kompanije doMEn doo da vrši ovlašćenja za registraciju domena i pružanje drugih usluga u vezi sa korišćenjem nacionalnog domena '.me', predstavljala krivično djelo...".

"Smatraju da nezakonite radnje Države Crne Gore, koje su dale osnova za usvajanja privremene mjere, nepotrebno urušavaju investicionu klimu u Crnoj Gori i pozivaju Vladu na poštovanje važećeg ugovora i zakona Crne Gore. Dodaju da njihov klijent, i pored ishodovane privremene mjere, ostaje posvećen mirnom rješenju nastale situacije i pozivaju Vladu Crne Gore na razgovor", navodi se u saopštenju kompanije doMEn.

Bonus video: