Budva: Zbog tehničkih problema, Opština ne može objaviti ko su nagrađeni za budvansko šetalište

“Usljed nepredviđenih tehničkih problema, raspisivač konkursa još uvijek nije u mogućnosti da objavi Konačni izvještaj žirija za Konkurs."

8700 pregleda 6 komentar(a)
Animacija trase šetališta, Foto: Opština Budva
Animacija trase šetališta, Foto: Opština Budva

Predsjednik žirija Konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja šetališta u dijelu „budvanske školjke“, dijela šetališta Budva-Bečići, I faza, Vladan Stevović (Glavni državni arhitekta) saopštio je da je drugi i završni blok žiriranja obavljen početkom juna, te da su članovi žirija donijeli konačnu odluku o prvoj, drugoj, trećoj nagradi i otkupima.

“Usljed nepredviđenih tehničkih problema, raspisivač konkursa još uvijek nije u mogućnosti da objavi Konačni izvještaj žirija za Konkurs. Učesnici Konkursa da će biti blagovremeno obaviješteni o objavi Konačnog izvještaja putem elektronske pošte, kao i da će isti biti objavljen na zvaničnom sajtu Opštine Budva”, objavio je Stevović.

Na međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja šetališta - “budvanske školjke”, pristiglo je ukupno 39 radova.

Konkurs je Opština Budva raspisala početkom oktobra, a zatvoren je početkom marta. Riječ je o prvoj fazi jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u istoriji metropole turizma. Trasa od Starog grada do Bečića procjenjuje se da će koštati 40 miliona eura.

Fond za nagrade iznosi 223.000 eura i to 120.000 za prvu nagradu, 60.000 za drugu i 30.000 eura za treću nagradu.

Bonus video: