MUP: U Ulcinju otvoren privremeni granični prelaz za pomorski saobraćaj

Ovaj granični prelaz, kazali su iz MUP-a, biće otvoren u periodu od 12. jula do 30. septembra ove godine, u vremenu od 09.00 do 20.00 časova za saobraćaj putnika

7749 pregleda 9 komentar(a)
Adžić na otvaranju privremenog graničnog prelaza za pomorski saobraćaj, Foto: Ministarstvo unutrašnjh poslova
Adžić na otvaranju privremenog graničnog prelaza za pomorski saobraćaj, Foto: Ministarstvo unutrašnjh poslova

U Ulcinju je otvoren privremeni granični prelaz za međunarodni pomorski saobraćaj.

To je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je, kako je saopšteno, poručio da se time daje puna podrška razvoju turističke privrede u ovom gradu.

"Ističući da je Ulcinj do sada bio jedina primorska opština na čijoj teritoriji nije postojao otvoren granični prelaz za pomorski međunarodni saobraćaj, ministar je kazao da je MUP u saradnji sa drugim nadležnim institucijama ovu inicijativu upućenu od strane predsjednika Opštine Ulcinj realizovao u najkraćem mogućem roku", navodi se u saopštenju MUP-a.

Pristanište Ulcinj
Pristanište Ulcinjfoto: Ministarstvo unutrašnjh poslova

Dodaje se da će se na ovaj način Ulcinj učiniti dostupnijom destinacijom, te da će se upotpuniti ljetnja turistička sezona u Crnoj Gori i Republici Albaniji.

Ovaj granični prelaz, kako je rečeno, biće otvoren u periodu od 12. jula do 30. septembra ove godine, u vremenu od 09.00 do 20.00 časova za saobraćaj putnika.

"Takođe, omogućavamo da se međunarodni putnički brodovi mogu registrovati i u Ulcinju, kao nautičkoj graničnoj tački. Operator graničnog prelaza je Opština Ulcinj i sporazumno su regulisani međusobni odnosi sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, te stvoreni uslovi za rad službenicima Granične policije, Uprave prihoda i carina i Lučke kapetanije na ovom graničnom prelazu", kazao je Adžić.

Otvoren privremeni granični prelaz za pomorski saobraćaj
Otvoren privremeni granični prelaz za pomorski saobraćajfoto: Ministarstvo unutrašnjh poslova

U saopštenju se navodi da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeni projektima i inicijativama koje imaju za cilj poboljšanje kako turističke privrede, tako i bolje povezanosti sa susjedima, čime, kako smatraju, unapređuju i efikasnost upravljanja granicom, kvalitet usluga za građane i u mnogome dopriniose većoj kompatibilnosti sa evropskim standardima.

"U narednom periodu imamo i zajednički cilj i obavezu da radimo na stvaranju uslova za otvaranje luke u Ulcinju i sezonskog graničnog prelaza u periodu od 1.maja do 1.oktobra, u rangu graničnog prelaza Luka Budva za međunarodni pomorski saobraćaj", zaključio je ministar.

Bonus video: