Demokrate: Ni jedan naš funkcioner nije rješavao stambeno pitanje na račun budžeta, kompanija i građana

"Takva postupanja nijesu spojiva sa funkcionerima Demokrata, već su svojstvena političkim subjektima koji su poraženi, a njihovim porazom nestala je takva praksa što se tiče funkcionera Demokrata"

2551 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da ni jedan njihov funkcioner nikada nije rješavao stambeno pitanje na račun budžeta države, kompanija, uključujući i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i građana Crne Gore.

U saopštenju se navodi da funkcioneri Demokrata to neće nikada učiniti.

"Takva postupanja nijesu spojiva sa funkcionerima Demokrata, već su svojstvena političkim subjektima koji su poraženi, a njihovim porazom nestala je takva praksa što se tiče funkcionera Demokrata", navode iz te partije.

Iz te partije su naveli i da izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović radi za platu i da "nikada nije ni pomislio da koristi pravo na rješavanje stambenog pitanja na teret CEDIS-a, niti će to ikada učiniti".

"Stanovi po povoljnim uslovima radnicima i građanima, a ne funkcionerima je princip koga se Demokrate čvrsto i odlučno drže, pa u tom smislu kompanija CEDIS i njen izvršni direktor obezbijeđuju shodno Pravilniku rješavanje stambenih potreba isključivo radnicima. Za stambene potrebe lica sa posebnim dužnostima odluke donosi Odbor direktora, u kome niti u jednom sazivu Demokrate nijesu imale većinu već simbolično učešće i od nas takve odluke ne zavise, a naročito ne od izvršnog direktora. Naš je apel svim državnim organima i upravljačkim tijelima kompanija da Pravilnike o rješavanju stambenih potreba zaposlenih prilagode na način da to pravo mogu koristiti isključivo radnici, a ne menadžeri, direktori ili lica sa posebnim dužnostima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: