Uprava policije: Barska policija prinuđena da fizički reguliše saobraćaj, pridržavajte se propisa

Iz Uprave policije su kazali da se trude da stvore povoljne uslove, u dijelu bezbjednosti saobraćaja, te apeluju na pješake da ne prelaze kolovoz osim na mjestima koja su određena, obilježena i označena za prelazak pješaka

5321 pregleda 8 komentar(a)
Detalj iz Sutomore, Foto: Uprava policije
Detalj iz Sutomore, Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je danas da su barski policajci, u danima ljetnje turističke sezone, kada veliki broj ljudi cirkuliše saobraćajnicama unutar opštine Bar, kako građana, tako i turista, prinuđeni da fizički regulišu saobraćaj, u cilju stvaranja uslova za nesmetano funkcionisanje saobraćaja i preventivno djeluju u cilju sprečavanja nastanka saobraćajnih nezgoda, a naročito onih sa najtežim ishodom.

"U danima kada je prisutan veliki broj pješaka i vozila, dužni smo da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, sa posebnim osvrtom na vožnju u alkoholisanom stanju, ograničenje brzine, crveno svijetlo i odredbe koje se odnose na pješake i prelazak kolovoza", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da se trude da stvore povoljne uslove, u dijelu bezbjednosti saobraćaja, te apeluju na pješake da ne prelaze kolovoz osim na mjestima koja su određena, obilježena i označena za prelazak pješaka.

"Takođe, posebno bismo skrenuli pažnju na korišćenje pasarele, u Sutomoru, koju pješaci koriste uglavnom kada je saobraćajna policija u blizini. Bezbjednost građana nam je primaran cilj, zbog čega apelujemo na građane da poštuju saobraćajne propise", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: