Pljevlja: Posjekli drugi dio stabla čiji je krak prije par dana pao na kolovoz

Krošnja je prekrivala dio raskrsnice na Jaliji

3118 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Radnici opštinskog preduzeća Čistoća posjekli su jutros drugi dio stabla žalosne vrbe u pljevaljskom naselju Jalija, čiji se jedan krak prije par dana odlomio i pao na kolovoz.

Dio žalosne vrbe, pored prostorija nekadašnje naplatne službe Elektroprivrede Crne Gore, u pljevaljskom naselju Jalija prije tri noći se odlomio i pao na put i prava je sreća da niko nije povrijeđen s obzirom da se radilo o deblu koje je imalo razgrnatu krošnju .

Njena krošnja prekrivala je dio raskrsnice na Jaliji.

Predsjednik Opštine Dario Vraneš, koji je posmatrao uklanjanje jednog od simbola naselja Jalija, kazao je da je to urađeno iz bezbjednosnih razloga i na zahtjev građana.

Vraneš je rekao i da će on lično na istom mjestu posaditi novu vrbu.

“Nije lako bilo donijeti ovu odluku. Svi znamo da je ovo jedan od simbola grada, da je ova vrba simbol Jalije, da su se generacije i generacije Pljevljaka sastajale pod krošnjom ovog drveta. Na žalost prije nekoliko dana grana ove vrbe pala je kolovoz i srećom sve je prošlo bez posledica. Nakon toga obratili su nam se građani koji su upozorili da ovo stablo predstavlja opsasnost. Svakom Pljevljaku je žao što je ovo stablo moralo da se posječe”, rekao je Vraneš.

Vraneš je najavio da će od prvog setembra svaka generacija prvaka zasaditi po jedno drvo, a sadnice će im donirati Opština Pljevlja.

“Od 1. septembra Opština Pljevlja doniraće sadnju stabla đaka prvaka. Svaka generacija imaće svoj dio gdje će saditi stablo, svaki đak imaće svoje stablo i to će od sada biti tradicija, a ja ću lično posaditi stablo vrbe pored Hadži Hasanove džamije, kazao je predsednik Vraneš.

Istakao je i da će se ubuduće prilikom sječe stabala konsultovati institut iz Danilovgrada.

Bonus video: