Nova cesta od Kavča do Bogdašića

Predsjednik Opštine Tivat obišao radove

2626 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović obišao je radove na betoniranju puta ka Bogdašićima, a čiji je vodeći investitor lokalna uprava.

Na potezu od crkve Sv Ane u Kavču (Kotor) do Bogdašića u tivatskoj opštini u toku prošle godine probijen je put u dužini od preko dva kilometra i na njemu odrađeni svi pripremni radovi.

Opština Tivat je tokom prošle godine finansirala dio pripremnih radova u iznosu od oko 42.000 eura, dok je budžetom za 2023. godinu za radove na ovom putu opredjeljeno još 77.000 eura.

Kavač Bogdašići
foto: Opština Tivat

„Izgradnja puteva je uvijek jedna od najboljih investicija. Ovaj put je šansa da obnovimo i oživimo Bogdašiće i tako doprinesemo obnovi sela i ruralnom razvoju tivatskog zaleđa uopšte. U ovome vidim i turistički potencijal, jer siguran sam da će mnogo stranih ali i domaćih gostiju uživati u šetnji padinama Vrmca.“-rekao je Komnenović i pohvalio entuzijazam porodica koje aktivno učestvuju u izgradnji puta i obnovi svojih starih imanja.

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat aktivno podržava ovu investiciju. Radovi se odvijaju i uz podršku građevinske firme „Tujko“, ali i uz privatne donacije koje mještani međusobno prikupljaju.

Kavač Bogdašići
foto: Opština Tivat

U prethodnom periodu okošen je i očišćen postojeći put ka Bogdašićima iz pravca Gornje Lastve. Plan je da se betonira cijela dionica od crkve Sv Ane u Kavču do Bogdašića.

U obilasku radova na betoniranju puta ka Bogdašićima učestvovao je i sekretar za privredu Opštine Tivat Vedran Božinović.

Bonus video: