Korisniku plaže „Royal Beach“ u Ulcinju prijeti raskid ugovora o zakupu?

Iz Opštine Ulcinj oštro reagovali zbog nekontrolisanog odlaganja i paljenja otpada u zaleđu i na dinama Velike plaže

25241 pregleda 20 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Opština Ulcinj
Foto: Opština Ulcinj

Zakupac kupališta „Royal Beach“ na Velikoj plaži u Ulcinju može se suočiti sa raskidom ugovora o zakupu ukoliko u Javnom preduzeću za upravljanjem morskim dobrom procijene da je opravdan zahtjev Opštine Ulcinj koja traži rigorozne sankcije zbog nekontrolisanog odlaganja i paljenja otpada u zaleđu tog kupališta.

Načelnik Komunalne policije Amir Mehmeti potvrdio je Vijestima da su korisnici te plaže u petak zbog nelegalnog odlaganja otpada kažnjeni sa ukupno 700 eura.

„Prekršaj su ponovili pa će u ponedjeljak biti napisana kazna na isti iznos. U međuvremenu, fizičkom radniku zaposlenom na tom kupalištu, izrekli smo novčanu kaznu od 150 eura zbog toga što je zapalio otpad iako je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom“, kazao je Mehmeti.

Royal Beach otpad
foto: Opština Ulcinj

Naveo je da će u ponedjeljak svu potrebnu dokumentaciju dostaviti predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju, koji je najavio da će od JP zbog tog incidenta tražiti da razmotri sve opcije uključujući i raskid ugovora.

„Nedopustivo je i za svaku osudu ponašanje i poslovanje vlasnika plaže „Royal beach“ na Velikoj plaži u vezi odlaganja otpada u zaleđu i na dinama. Nelegalno odlaganje otpada i paljenje istog, uništavajući dine i ostali zaštićeni prostor a ujedno rizikujući požare ogromnih razmjera, nećemo tolerisati“, napisao je Bajraktari na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da je komunalna policija izrekla odgovarajuću novčanu kaznu zbog toga.

„Uprkos tome, vlasnici nijesu marili, ponižavajući na taj način Komunalnu policiju, DOO Komunalne djelatnosti i JP“, naveo je Bajraktari.

Naglasio je da će o svemu tome upoznati čelnike JP.

„Zatražiću od JP Morsko dobro zbog ove teže povrede da razmotri sve opcije, uključujući i raskidanje ugovora sa korisnikom plaže. Ovako nešto se ne smije i neće tolerisati“, kategoričan je Bajraktari.

Bonus video: