"Slatka" misija mladog Nikšićanina

Matija je kazao da je ove godine izuzetno zadovoljan prinosima

10645 pregleda 358 reakcija 8 komentar(a)
Matija Vučinić (lijevo), Foto: Svetlana Mandić
Matija Vučinić (lijevo), Foto: Svetlana Mandić

Nikšićanin Matija Vučinić tek što je postao punoljetan, odlučio je da krene u "slatku misiju" i da porodicama koje su u stanju socijalne potrebe pokloni 50 kilograma meda. Sa nikšićkom organizacijom Crvenog krsta obišao je 13 porodica koje se nalaze na evidenciji te organizacije, i poklonio im tegle meda sa željom da im život bude lakši.

Med koji je Matija donirao sugrađanima
Med koji je Matija donirao sugrađanimafoto: Svetlana Mandić

"Došao sam u takvu situaciju da mogu nekome da pomognem i želim da ovoga puta to iskažem na ovaj način. Nadam se da ću svake godine poklanjati određenu količinu meda, kao i da ću narednih godina moći da uradim što više stvari kako bih pomogao drugima. Ovoga puta pomažem sa medom, a nadam se dogodine i sa novcem. To mi je želja“, kazao je osamnaestogodišnji Matija koji se sedam godina veoma uspješno bavi pčelarstvom.

Matija Vujačić sa članovima Crvenog krsta u obilasku sugrađana
Matija Vujačić sa članovima Crvenog krsta u obilasku sugrađanafoto: Svetlana Mandić

Porodice su bile prijatno iznenađene poklonom mladog pčelara a sekretarka Crvenog krsta, Ana Macanović, kazala je da je gest mladog Vučinića za svaku pohvalu.

"Vrijednu donaciju, ali još vrijedniji čin i namjeru da pomogne onima kojima je svaka vrsta pomoći značajna, upotpunjuje činjenica da on ima samo 18 godina. On je sa našim volonterom obišao porodice i lično im uručio med. Nadamo se da će ovaj njegov gest mnogima poslužiti kao dobar primjer, jer dijeljenjem i odvajanjem naše malo je nekome veliko“, poručila je Macanović.

Matija Vučinić (lijevo)
Matija Vučinić (lijevo)foto: Svetlana Mandić

Matija je kazao da je ove godine izuzetno zadovoljan prinosima.

"Veoma je dobra godina, tako da sam želio da poklonim 50 kilograma meda. Moje malo nekom će koliko-toliko značiti. I dalje ću sarađivati sa Crvenim krstom i nadam se da će oma misija dugo trajati“, poručio je pčelar.

Matija Vučinić (lijevo)
Matija Vučinić (lijevo)foto: Svetlana Mandić

Matija je čest učesnik sajmova i takmičenja po Crnoj Gori i regionu i do sada je osvojio desetak medalja i pehara.

Kako je kazao, poslao je analize meda za tri takmičenja i čeka rezultate, uvjeren da će i ove godine pokazati da je njegov med izuzetno kvalitetan i u rangu najboljih.

Bonus video: