Zeta dobija pijacu za 1,8 miliona eura

Rok za završetak radova je 360 dana od dana uvođenja ponuđača u posao

9879 pregleda 139 reakcija 17 komentar(a)
Foto: golubovci.me
Foto: golubovci.me

Opština Zeta raspisala je juče tender za izgradnju pijace domaćih proizvoda, a ta investicija koštaće 1,8 miliona eura.

U tenderskoj dokumentaciji, kao uslov, navodi se da je rok za završetak radova 360 dana od dana uvođenja izvođača u taj posao.

Predviđeni su pripremni radovi, koji obuhvataju raščišćavanje terena i organizaciju gradilišta, rušenje postojećeg kamenog bunara koji nije u funkciji, brojne zemljani, zatim betonski i armirački radovi, zidarski radove, postavljanje izolacije, bravarije, postavljanje izolacija, sanitarnih pregrada, radovi na fasadi i keramičarski radovi... Između ostalog, predviđena je nabavka rashladne komore, uređaja za digitalni nadzor HACCP sistema povezan na 27 rashladnih jedinica...

Iako se na teritoriji Zete veliki broj domaćinstava bavi poljoprivredom, stanovnici nijesu imali priliku da svoje proizvode izlažu i prodaju na pijacama kakve postoje u gotovo svim opštinama.

Zeta, nekadašnja gradska opština u okviru Glavnog grada, status samostalne opštine dobila je prošle godine, kada je Skupština usvojila izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakona o glavnom gradu, nekoliko mjeseci pred lokalne izbore. Međutim, razgraničenje sa glavnim gradom i brojne druge obaveze još nijesu završeni. Čelnici dviju opštine najavili su prije dva mjeseca da bi uskoro trebalo da postignu konkretan dogovor u vezi sa problemima razgraničenja i raspodjele imovine.

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović u julu je najavio da se stanovnici najčešće žale na putnu infrastrukturu i odvoz smeća, ali i da ih čeka formiranje vodovoda i drugih gradskih preduzeća te rješavanje problema kojima treba olakšati život građanima Zete.

A. K.

Bonus video: