Plužine: U petak treći Festival folklora „Slađan - Slađo Tijanić“

Festival će se održati u velikoj sali Centra za kulturu u Plužinama sa početkom u 19 časova

2256 pregleda 0 komentar(a)
U petak 1. septembra u Plužinama treći Festival folklora „Slađan - Slađo Tijanić“, Foto: Festival folklora Slađan - Slađo Tijanić
U petak 1. septembra u Plužinama treći Festival folklora „Slađan - Slađo Tijanić“, Foto: Festival folklora Slađan - Slađo Tijanić

U Plužinama će u petak 1. septembra, biti organizovan treći Festival folklora „Slađan - Slađo Tijanić“, koji se organizuje u znak sjećanja na tragično stradalog Slađana Tijanića.

Na festivalu će učestvovati: KUD "Rudar" iz Ugljevika, KUD "Sava Vladislavić" iz Gacka, guslari Goran Vuković i Danilo Božović, frula i dvojenice Radovan Suknović i etno pojci Marina i Ivana Knežević.

Festival će se održati u velikoj sali Centra za kulturu u Plužinama sa početkom u 19 časova.

Organizatori Festivala, uz odobrenje porodice Slađana Tijanića, koji je u avgustu 2018. godine u Pivskom jezeru tragično izgubio život u 31. godini, su njegovi prijatelji koji su odlučili da svake godine, prve subote u septembru, organizuju smotru folklora.

Tijanić je osnovnu školu završio u rodnim Plužinama, srednju u Nikšiću, a fakultet, smjer porez i carine, u Beogradu, nakon čega se vratio u rodni kraj. Bavio se turizmom i ugostiteljstvom, a dugo godina je igrao folklor u KUD-u “Piva”.

Bio je poznat po širokom osmijehu i dobroti, skromnosti i požrtvovanosti

Bonus video: